Érdekességek

Más országok is bejelentkeztek Elon Musknál egy akkumulátorpark építésére

2017.03.20. - 20:27  |  Nincs hozzászólás

Néhány hete röppent fel a hír, hogy Elon Musk, aki a fenntartható jövő vízióját maga előtt tartva cselekszik, azt állította, hogy 100 nap alatt megoldja Dél-Ausztrália energia problémáját, azzal, hogy 100-300 MWh akkumulátor parkot építtet. Ez eddig nem is lenne olyan nagy durranás, voltak már ennél merészebb elképzelései is, a csavar viszont az, hogy ha nem sikerül tartani a határidőt, akkor az egészet ingyen vállalja.

Ausztráliát az elmúlt időszakban elképesztő viharok szedték darabokra, az infrastruktúra több helyen megsemmisült, és szinte állandóak az áramkimaradások egyes területeken. Az energia szolgáltatók feltolták a termelést, hogy kielégítsék a fogyasztók igényeit, de ez hosszú távon nem fenntartható. Lyndon Rive tett is egy javaslatot, hogy akkumulátor parkokkal meg lehetne oldani a problémát, amire persze egyből lecsapott a Tesla vezetője. Egyelőre még nem építik a parkot, de Musk már megadta a jelet, így hamarosan elkezdődhet az építkezés, amire kevesebb, mint 100 napja lesz a munkásoknak, de Elon Musk továbbra is tartja magát ahhoz, amit mondott.

elon3

"A Tesla felépíti a rendszert a szerződés aláírásától számított 100 napon belül, ha mégsem az egészet ingyen adjuk. Ez elég komoly?" - válaszolta Elon Musk a twitteren, az Atlassian szoftverfejlesztő cég vezérigazgatójának, Mike Cannon-Brookes kérdésére. Ha mégis valaki kételkedne, megjegyeznénk, hogy a Tesla már csinált ehhez hasonlót, tavaly Kaliforniában. Ugyan az a projekt kisebb volt, de mégis sikerült egy 80 MWh-s farmot felépíteni 90 nap alatt, szóval Musk víziója abszolút nem irracionális.

elon2

A twitteren tett ígéretét sokan üdvözölték, köztük az ausztrál miniszterlenök, Malcom Turnbull is, aki megköszönte a Tesla vezérigazgatójának az ajánlatot. Persze egy ilyen dolog mellett nem mennek el más országok vezetői sem, azóta számtalan más ország képviselete kereste meg Muskot vagy a Teslát, hogy segítsenek az saját energiaválságukon. Kezdetnek több ukrán twitter felhasználó írt Musknak, és már ki is számolták, hogy hasonló körülmények között mennyibe is kerülne egy rendszert ott felépíteni. Majd az új-zélandi mezőgazdasági technológia fejlesztésével foglalkozó vállalat, az Acuris Systems társ-alapítója, Matthew Warner is megkérte Muskot, hogy látogasson el hozzájuk, utalva arra, hogy náluk is ki lehetne építeni egy hasonló rendszert.

Elon Musk nyíltan vállalja, hogy ő egy fenntartható jövőt vizionál, megújuló energiával és elektromos autókkal. Most, hogy több ország vezetője is határozottan felfigyelt a Tesla által nyújtott szolgáltatásokra és lehetőségekre, Musk jövőképe folyamatosan egyre hihetőbbnek tűnik.

Forrás: http://www.cnbc.com/

Rovat további cikkei

Egyre többen vagyunk a Földön

Egyre tovább maradunk életben, és sokkal egészségesebb gyermekeket tudunk...

2017.06.27. - 13:04 tovább »

Az orvosok szerint a rossz LED közvilágítás káros lehet az egészségre

Számos város cserélte le a közvilágítását LED izzókra, hogy energia-...

2017.06.26. - 13:18 tovább »

A Michelin megreformálja a kereket

Elég csak megnézni, hogy az emberiség legnagyobb találmányának nevezett...

2017.06.25. - 23:32 tovább »

Friss cikkek

Teljesen elektromos repülőt mutattak be

Habár a repülés gyors és sokak számára még élvezetes is, ez az egyik...

2017.06.28. - 06:00 tovább »

Hamarosan a levegőminőséget is megnézhetjük a térképeken

A légszennyezettséget általában úgy kezelik mint egy probléma, ami az...

2017.06.27. - 19:33 tovább »

Itt a napelemes festék

Napról napra jelennek meg az egyre innovatívabb megoldások, hogy miként...

2017.06.26. - 18:00 tovább »