Érdekességek

Akváriumtisztítás közben nézhetjük halainkat, akár távolról is

2017.09.05. - 11:00  |  Nincs hozzászólás

A modern technika elérte az állattartókat is, így például már számtalan olyan kütyü érhető el, amivel könnyen ránézhetünk kutyánkra vagy macskánkra, akár a munkahelyünkről is. De mi van akkor, ha valakinek halai vannak? Itt jön képbe a MOAI.

A MOAI egy önmagát irányító üvegtisztító berendezés, amiben van egy beépített HD kamera, aminek segítségével bármikor megnézhetjük, épp mit csinálnak úszkáló kedvenceink. Mint a legtöbb "manuális" üvegtisztító, a MOAI is két részből áll - egy egység az akváriumon kívül, és egy másik azon belül, speciális algakaparó készülékkel. A két egységet mágnesek tartják az üvegen, így amikor a külsőt elmozdítjuk a belső követi azt, lekaparva az akvárium belső falára tapadt algát.

Egy fontos különbség van viszont a "hagyományos" üvegtisztítók és a MOAI között, ugyanis utóbbinak a külső egysége motorokkal lett felszerelve. Ahelyett, hogy nekünk kéne a kezünkkel oda-vissza húzogatni azt, hogy leszedje az algát, a MOAI ezt a feladatot automatikusan elvégzi. A felhasználók egy telefonos applikáció segítségével állíthatják be, hogy milyen időközönként végezze el a feladatot.

moai3

Már ez hatalmas előny, főleg ha valakinek hatalmas az akváriuma, de MOAI egy beépített, 1080p felbontású kamerával érkezik, ami egyenesen az akváriumba néz. Ha a készülék az otthoni WiFi-re van csatlakoztatva, az appon keresztül, akár távolról is megnézhetjük, éppen mi történik a vízben. Takarítás közben is nézhetjük, vagy akár mi magunk is irányíthatjuk, hogy éppen hova nézzen a kamera.

Sőt egyes helyeket el is lehet menteni a MOAI memóriájába, így mondjuk ha egy pontról éppen belátunk egy titkos kis zugba, akkor azt később beüthetjük az applikációba, és a robot automatikusan odamászik az üvegen. Ha valakinek megtetszik valami készíthet képet, vagy akár videót is.

moai1

A MOAI ezen felül természetesen egy dokkolóval érkezik, ha az akkumulátor éppen készül lemerülni, a készülék automatikusan visszatér és tölti magát. Egyelőre a MOAI Kickstarteren keresi a lelkes haltartókat, és egy 200 dolláros (kb 51.000 Ft) támogatásért elő is jegyezhetünk magunknak egyet. Ha sikeres lesz a kampány és később árusítani is fogják, akkor már csak 300 dollárért (kb. 72.000 Ft) szerezhetjük majd be a saját akvárium tisztító kameránkat, és azt is csak jövő májusban.

Forrás: http://newatlas.com/

Rovat további cikkei

Új Delhiben a levegő olyan, mintha 45 cigarettát szívnánk el egy nap

India ugyan remekül halad egy tisztább jövő felé, számtalan megújuló...

2017.11.10. - 08:00 tovább »

10x több energiát termel, mint a nukleáris fúzió

A Tel Aviv University és a University of Chicago fizikusai felfedezték, hogy...

2017.11.08. - 16:44 tovább »

Új majom fajt fedeztek fel, máris veszélyeztetett

Szumátra északi részén 20 évvel ezelőtt felfedeztek egy jelentős...

2017.11.03. - 21:00 tovább »

Friss cikkek

Szigeteléssel a szállópor koncentráció is csökkenthető

Magyarországon 70%-ban a lakossági fűtés a felelős a téli szezon...

2017.11.20. - 13:16 tovább »

Megválik szénbányáitól a világ egyik legnagyobb bányász vállalata

Mi sem mond többet a globális energia kérdésről, mint az, hogy a világ...

2017.11.12. - 14:35 tovább »

Napelemes mobiltöltő, amit akár a telefonra is rakhatunk

Manapság a telefonálásnál sokkal többre használjuk az okostelefonjainkat....

2017.11.12. - 13:33 tovább »