Érdekességek

Megépült a LEGO Ház Dániában

2017.09.30. - 21:12  |  Nincs hozzászólás

A LEGO továbbra is hatalmas rajongásnak örvend, annak ellenére, hogy sokan már temetik a műanyag kockákat, mert gyerekek többsége sokkal szívesebben játszik tableteken vagy telefonokon, mint valódi játékokkal. A jelek szerint azonban a LEGO továbbra is népszerű és még a technika által nevelt fiatalok is élvezik a dán játékot.

A Bjarke Ingels Group (BIG) végre befejezte a sokak által várt LEGO házat Dániában, és már a publikum is meglátogathatja azt. A házat Billundban állították fel, ugyanis itt alkották meg az ikonikus LEGO kockát sok évvel ezelőtt. A "Kockák háza" egy teljesen egyedi épület, ami azt ígéri a látogatóknak, hogy garantálja az autentikus LEGO-élményt. Több kiállítás is van az épületben, ahogy játéktermek, LEGO témájú szobák, éttermek és közösségi helyek. A LEGO ház 25 millió LEGO kockával van tömve, építése 4 évig tartott.

lego1

A 12.000 négyzetméter alapterületű LEGO ház egész évben várja az érdeklődőket, a tervek szerint évente 250.000 látogatóra számítanak. A BIG úgy tervezte az épületet, hogy az úgy nézzen ki, mint 21 hatalmas LEGO kocka egymásra dobálva. Az épület maga, sőt több része is ingyenesen megtekinthető, így a teraszokra, a "LEGO-térre" a boltokba és az éttermekbe bárki betérhet, az úgynevezett élménytermeket azonban már csak jeggyel lehet látogatni.

lego4

Ezekben az élménytermekben található két kiállítótér, és négy játszótér, amik különböző színkódolással vannak elválasztva egymástól. Minden szín más tanulási szintet jelent. A piros rész a kreativitásnak, a kék a kognitív képességeknek, a zöld a közösségi képességeknek, a sárga pedig az érzelmeknek felel meg. "Sok éve álmodom róla, hogy egy olyan helyet építsünk, ami megadja a látogatóknak a teljes LEGO élményt. A LEGO házzal ünnepeljük a kreativitást éa játékos tanulás fontosságát. Amikor a gyerekek játszanak, elsajátítják azokat az alapvető képességeket, amikre szükségük lesz az életben, úgy mint a kreativitás, együttműködés, és problémamegoldás." - mondta a LEGO harmadik generációs tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen.

A LEGO házban található még három étterem, egy hatalmas LEGO bolt, egy konferenciaterem és egy 2000 négyzetméteres LEGO tér. A LEGO szerelmeseinek egy kötelező darab.

Forrás: http://inhabitat.com/

Rovat további cikkei

Víz alatti étterem épül Norvégiában

Sok étteremben vannak hatalmas akváriumok, ahol halak úszkálnak békésen....

2017.11.28. - 22:28 tovább »

Szőnyegeket tervezett a klímaváltozásról

A klímaváltozás korunk egyik legégetőbb kérdése, hiszen most jutottunk...

2017.11.28. - 06:30 tovább »

H&M ruhák, mint energiaforrás?

Svédország egyik erőműve elhatározta, hogy 2020-ra már nem használ...

2017.11.27. - 13:06 tovább »

Friss cikkek

Önmegsemmisítő drónokat tesztel az Amazon

Az Amazon már jó ideje kísérletezik azzal, hogy még olcsóbbá tegye a...

2017.12.06. - 17:56 tovább »

A Google már most 100%-ig megújuló energián fut

Az elmúlt években több nagyvállalat is bejelentette, hogy valamilyen módon...

2017.12.06. - 10:58 tovább »

Csernobilt beépítik napelemekkel

Egy cég szeretné átalakítani Csernobilt egy napelem farmmá, hogy a...

2017.12.05. - 09:00 tovább »