Érdekességek

Fehér hosszúszárnyú bálnát láttak Ausztrália partjainál

2017.10.06. - 10:35  |  Nincs hozzászólás

Az elmúlt hónapokban több szokatlanul fehér állatról is kerültek elő képek. Augusztusban egy fehér jávorszarvast fotóztak le, szeptemberben pedig Kenyában fehér zsiráfokat kaptak lencsevégre. Most pedig Sydney partjainál látták a ritka fehér hosszúszárnyú bálnát, Migaloo-t (nevét a bennszülött szó után kapta, aminek jelentése “fehér ember”).

A természet és az állatvilág kedvelői nem is tudják leplezni izgatottságukat, hiszen a bálna pont olyan magasztos és gyönyörű, mint amilyennek gondolnánk.

Migaloo-t 1990-ben látták meg először, és úgy tartják nagyjából 30 éves lehet most. A National Geographic jelentése szerint, egyelőre ismeretlen, hogy a bálna egy ritka betegségben szenved-e (aminek következtében a bőre fehér lesz, de a szeme sötét marad), vagy valóban albínó, ami azt jelenti, hogy nem termel pigmenteket.

whale1

Brian Clark Howard a National Geographic-tól elmondta, hogy Migaloo-val együtt három fehér hím bálnát láttak az elmúlt években Ausztrália partjainál. "Az egyiket elnevezték Migaloo Junior-nak habár senki sem tudja biztosan, hogy a kisebb bálna kapcsolatban van-e Migaloo-val. Ezen kívül egy harmadikat is láttak, aminek fekete foltjai vannak az uszonyán." - mondta.

A bálnavadászat erőteljes terjedése miatt a hosszúszárnyú bálnák egykor a kihalás szélére kerültek, alig 100 maradt belőlük az óceánokban. Azóta szerencsére több törvényt is beiktattak védelmük érdekében, így a populáció nagyjából helyreállt. A Nemzetközi Természetvédelmi Unió úgy tartja jelenleg nagyjából 20.000 hosszúszárnyú bálna van a világon, amik minden évben elvándorolnak Ausztráliáig. Szerencsére Migaloo még köztük van.

Forrás: http://news.nationalgeographic.com/

Rovat további cikkei

Víz alatti étterem épül Norvégiában

Sok étteremben vannak hatalmas akváriumok, ahol halak úszkálnak békésen....

2017.11.28. - 22:28 tovább »

Szőnyegeket tervezett a klímaváltozásról

A klímaváltozás korunk egyik legégetőbb kérdése, hiszen most jutottunk...

2017.11.28. - 06:30 tovább »

H&M ruhák, mint energiaforrás?

Svédország egyik erőműve elhatározta, hogy 2020-ra már nem használ...

2017.11.27. - 13:06 tovább »

Friss cikkek

Önmegsemmisítő drónokat tesztel az Amazon

Az Amazon már jó ideje kísérletezik azzal, hogy még olcsóbbá tegye a...

2017.12.06. - 17:56 tovább »

A Google már most 100%-ig megújuló energián fut

Az elmúlt években több nagyvállalat is bejelentette, hogy valamilyen módon...

2017.12.06. - 10:58 tovább »

Csernobilt beépítik napelemekkel

Egy cég szeretné átalakítani Csernobilt egy napelem farmmá, hogy a...

2017.12.05. - 09:00 tovább »