Érdekességek

A Pepsi kulaccsal reformálná meg az üdítőital iparát

2018.02.18. - 06:00  |  Nincs hozzászólás

Az üdítőital piacán különös változások mentek végbe, ugyanis legyen szó bármilyen szénsavas üdítőről, a nem diétás változatok eladása 25 százalékkal csökkent az elmúlt 20 évben. Ilyen helyzetekben a vállalatoknak lépniük kell és alkalmazkodni az új trendekhez.

A fogyasztói szokások folyamatosan változnak. Ez régebben sem volt másként, és az volt egy hosszúéletű cég titka, hogy képes volt ezekhez alkalmazkodni, kiszolgálva az újdonságra éhezőket, vagy jelen esetben szomjazókat. A PepsiCo, látván hogy az elmúlt két évtizedben jelentősen csökkent bizonyos termékek eladása, előállt valami újdonsággal.

Bemutatták a Drinkfinity-t, ami egy BPA-mentes, újra felhasználható műanyag kulacs. A kulacs lényege, hogy a tetejében egy tárolóba betehetünk egy kapszulát, aminek tartalmát a szerkezet beleereszti a kulacsban lévő vízbe, hogy teljesen egyedi italokat keverhessünk magunknak, amik a Drinkfinity oldala szerint “hivalkodóan kevésbé édesek”.

Drinkfinity-Process-1020x610

A Pepsi még 2014-ben mutatta be a Drinkfinity-t Brazíliában, most azonban elérkezett az idő és az USA piacán is megjelenik majd. A vásárlók olyan ízek közül választhatnak, mint a Mango-Chia Flow vagy Bodza Chill. Ezek kis kapszulákban lesznek kaphatóak a boltokban. A kapszulát a vízzel töltött kulacs tetejébe kell berakni, majd azt le kell nyomni, hogy a szerkezet kiengedje a kapszulában lévő ízeket. A cég szerint ezeknél a kapszuláknál nem használtak mesterséges ízeket és édesítőt sem.

Szóval a kulacsot bármikor újra használhatjuk, a víz egészséges, és a hírek szerint a kapszulák miatt sem kell aggódni. Eddig csupa jó pont, de mi a helyzet a kapszulákból származó szeméttel? A PepsiCo sajtónyilatkozata szerint egy kapszula 65 százalékkal kevesebb műanyagot használ, mint egy 20 unciás üveg (kb. 6 dl). Azonban a Co.Design, a cég aki kimutatta, hogy nagyban csökkentek a nem diétás üdítők eladásai, azt is mondta, hogy ezek a kapszulák mindezen jó hírek ellenére, csak nehezen újrahasznosíthatóak.

Drinkfinity-Beverage-1020x610

A Drinkfinity ezt úgy orvosolná, hogy ha valaki vesz egy kulacsot, az kaphat egy speciális borítékot, amiben 30 felhasznált kapszulát lehetne visszaküldeni a cégnek, hogy újrahasznosítsák. A postaköltséget a Drinkfinity vállalja, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy ez a boríték kötelező-e, pénzbe kerül-e, illetve, hogy ha valaki visszaküld 30 használt kapszulát, az kap-e új borítékot, vagy sem. Ezek azért égető kérdések, mert a Co.Design szerint a kapszulákban olyan anyagok vannak, amiket nem együtt szoktak újrahasznosítani, így a legtöbb újrahasznosító üzemnek meggyűlne vele a baja. A Co.Desing azonban úgy véli, éveken belül egy sokkal könnyebben újrahasznosítható kapszula kerülhet piacra.

Az Egyesült Államokban a Drinkfinity 20 dollárba fog kerülni (kb. 5 000 Ft), a kapszulákat pedig négyes csomagokban lehet majd kapni, amik 5-6 dollárba (1 200 - 1 500 Ft) fognak kerülni. A Drinkfinity egyelőre csak online kapható, és a cég minden Amerikából leadott rendelés után, 2018-ban 1 dollárt ad a Water.org-nak, akik azon dolgoznak, hogy a fejlődő országokban tiszta ivóvizet biztosítsanak az embereknek.

Forrás: https://inhabitat.com/

Rovat további cikkei

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

A hűvös éghajlaton élők hajlamosabbak a fokozott alkoholfogyasztásra

A hűvös éghajlaton élő és kevés napsütéssel találkozó emberek jóval...

2018.11.20. - 19:28 tovább »

A kávéfogyasztás védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen

Egy kanadai kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet...

2018.11.09. - 16:12 tovább »

Friss cikkek

Energiatárolókat telepít a Nemzeti Közművek

Energiatároló egységeket telepít a Bács-Kiskun megyei Kecelen és a...

2018.12.06. - 13:48 tovább »

2020-tól sorozatgyártott változat is készül az Audi e-tron GT-ből

A négykarikás vállalat a Los Angeles Auto Show-n mutatta be, mire...

2018.12.02. - 19:04 tovább »

Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti...

2018.11.30. - 11:25 tovább »