Érdekességek

Extrém vízálló táska az extrémsportok kedvelőinek

2018.02.19. - 23:26  |  Nincs hozzászólás

Földünk felületének több, mint 70% víz. Komoly munkák árán tudtuk csak meghódítani az óceánokat, azonban feltérképezni még továbbra is csak rendkívül kis hányadát sikerült. Ebbe a varászlatos, végtelen ismeretlenbe invitálja a kalandvágyókat a seatrekking, ami 2012 kezdett népszerű lenni.

A seatrekking lényegében olyan akár egy túra a hegyekben, csak a sáros földutak és járatlan erdők helyett a kék hullámokba kalauzolnak el bennünket. Egy egy ilyen túra tervezett útvonalak mentén halad, úszva, búvárkodva. Minden szükséges felszerelést pedig vízálló hátizsákokban visznek magukkal a kalandvágyók. A dolog 2012-ben vált igazán népszerűvé, amikor megjelentek az első olyan vízálló hátizsákok, amit ezt lehetővé tették.

Az azóta eltelt 6 évben a technológia fejlődött, és most megjelent a svéd Subtech Sports Pro Drybag 2.0 hátizsákja is. A Drybag 2.0 sorozat a világ legextrémebb hátizsákjaként pozicionálja magát, és teszi ezt elképesztő magabiztossággal. A sorozatban három táska jelent meg, egy 45 literes hátizsák, egy 95 literes táska, és egy 100 literes sporttáska.

pro-drybag-waterproof-backpacks-1

pro-drybag-waterproof-backpacks-2

Természetesen a korábbi modelleket követve ez is teljesen vízálló, és magabiztosan úszík a víz tetején, azonban a Drybag 2.0 tervezői továbbmentek és lenyűgöző újításokat végeztek a hátizsákon. A Drybag 2.0 50 méter mélységig vízálló, ráadásul egy embert is képes a víz felett tartani, ami jól jöhet egy esetleges szerencsétlenség idején.

A táskán található minden zipzár vízálló, és nem engedi át a levegőt. Ezt a gyártó 50 méter mélyégig garantálja is. A táskák külyseje strapabíró termoplasztik-ötvözet, közel hasonló mint egy jó minőségű mentőcsónak. Mivel a nyílások teljesen bent tudják tartani a levegőt, mindegyik táska úszik a vizen, ráadásul még egy teljesen megpakolt táska is képes elbírni egy felnőtt embert, ha esetleg egy szerencsétlenség esetén vízbe kerülne és a tengeren hánykolódna, vagy kevésbé drámai helyeztben bemutatva, ha valaki elfáradna seatrekking közben.

A 45 literes táska egy speciális felfújható rekesszel együtt érkezik, amiben biztonságosan tárolhatjuk mondjuk telefonjainkat, mivel azok akkor sem sérülnek meg, ha durván dobálják a táskát. Ha erre nincs szükségünk az egész rekeszt leereszthetjük, és a táska tartalma máris 57 literesre nő. Ami azonban kiemeli ezt a modellt, hogy méretéből adódóan ezt akár egy repülőre is felvihetjük magunkkal kézipoggyászként.

pro-drybag-waterproof-backpacks-8

pro-drybag-waterproof-backpacks-7

A 100 literes sporttáskát hátizsákként is lehet használni. Ha éppen nem használjuk elég laposra összehajtható, így a hely miatt nem kell aggódni. A súlya miatt sem, azonban egy hagyományos táskánál többet nyom a maga 2,5 kilojával. A 95 literes táska tartogatja a legkevesebb meglepetést. Olyan mint bármilyen más, hozzá hasonló táska. Az egyetlen érdekesség, hogy extra könnyű, mindössze 620 gramm.

A Subtech kifejezetten extrém sportolókat céloz meg a táskával, bázisugrókat, szörfösöket, szabad sízőket, és természetesen a seatrekking úttörőit. Azonban a kinézetük és praktikusságuk miatt bárkinek remek választás lehet, pláne ha szeretünk víz-közeli tevékenységeket űzni.

A táska láttán a legtöbbünk azt kívánná, bárcsak több extrém dolgot csinálnánk. A táskák szinte azonnal megütötték a közösségi finanszírozás célját Indiegogo-n. Ott a 45 literes táskáért 279 dollárral (kb. 70 ezer forint), a 100 literesért 349 dollárral (kb. 86 ezer forint), a 95 literesért pedig 69 dollárral (kb 17 ezer forint) kellett támogatni a kampányt, várhatóan a bolti áruk sem lesz ennél sokkal magasabb.

Forrás: https://newatlas.com/

Rovat további cikkei

Stephen Hawking legszörnyebb jóslatai a jövőnkre nézve

Stephen Hawking brilliáns asztrofizikus volt, akinek munkája sokakat...

2018.03.18. - 13:12 tovább »

Alíz tükörországban: Kína felavatta a világ legnagyobb üveghídját

A szenteste mindig is a csodákról volt ismert. 2017 december 24-én Kína...

2018.03.15. - 09:00 tovább »

Cukornádra vált a LEGO

A Lego elhatározta, hogy egy új kollekciót hoz létre, aminek elemei...

2018.03.13. - 10:19 tovább »

Friss cikkek

Gyalogost gázolt az Uber önvezető autója

Egy nem túl pozitív mérföldkőhöz érkezett az önvezető technológia,...

2018.03.19. - 23:05 tovább »

Olyan tengeri élőlényt fedeztek fel, ami képes nanoméretűvé emészteni a...

Az Antarktisz környékén bukkantak a tudósok olyan sarki krillekre, amik...

2018.03.14. - 16:04 tovább »

Akár 1 000 kilométerre nőhet az elektromos autók hatótávolsága

Az elektromos autók egyik legnagyobb hátránya a benzines és dízeles...

2018.03.14. - 07:00 tovább »