Érdekességek

Légmerevítős lakókocsi – Galéria

2018.02.25. - 16:28  |  Nincs hozzászólás

Évente rengetegen indulnak útnak egy lakókocsival az autójuk mögött, hogy azzal lássanak világot. Kétségtelen, hogy ennek megvan a maga varázsa, hiszen sosem vagyunk helyhez kötve és épp ott tölthetjük az éjszakát, ahol csak kedvünk van.

Egy lakókocsi fenntartása azonban rendkívül költséges, továbbá bérlése sem éppen nevezhető olcsónak. Persze léteznek alternatív megoldások, de az Air Opus Camper egy teljesen egyedi módszerrel állt elő, és amellett, hogy remekül mutat, a kezelése gyors és egyszerű.

Sok kalandvágyó, utazó ember életét könnyítheti meg az Air Opus, mivel maga a lakókocsi egy laposra összehajtott ponyva, ami egy gomb benyomásával alakíthatunk át lakókocsivá. Ekkor a motorok beindulnak és a lakókocsi 90 másodperc alatt felfújja magát. Ha útra akarunk kelni, a szelepek kiengedésével fél percbe sem telik, hogy a lakókocsi leeressze magát. Ezek után csak ösze kell hajtani és két percen belül indulásra készen áll.

AirOpus11-1020x610

Az Air Opus Camper különleges, levegő-merevítő technológiát használ, vagyis a szokványos merevítő rudak helyett levegővel tölti meg a “csöveket”, így az képes megfeszíteni a ponyvát. Első lépés, hogy ki kell hajtani a lakókocsi két felét, majd néhány ágy elemet kell a helyére illeszteni, majd egy gomb megnyomásával másfél perc alatt felfújjuk a merevítőket és kész is van a lakókocsi.

Az Air Opus Camper jelenleg 21 500 dollárba (kb. 5,5 millió forintba) kerül, ami ugyan nem olcsó, de a végtelen kényelem, amit nyújtani tud, és a tény, hogy rendkívül kis helyet foglal leeresztett állapotban, hamar meggyőzhet minket arról, hogy inkább ezt válasszuk, mint egy hagyományos lakókocsit.

Belül egyébként rengeteg hely van, kényelmesen lehet aludni is. A designt egy kicsit módosították a korábbi modellekhez képest, így már ablakokkal is rendelkezik az Air Opus, sőt tetőablakot is kapott, tehát a beltér úszik a természetes fényben. A lakókocsi még kapott egy extra kiegészítőt, egy kihőzható konyhát/grillt, hogy kint a tábortűz mellett is tudjunk főzőcskézni.

Forrás: https://inhabitat.com/

Rovat további cikkei

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

A hűvös éghajlaton élők hajlamosabbak a fokozott alkoholfogyasztásra

A hűvös éghajlaton élő és kevés napsütéssel találkozó emberek jóval...

2018.11.20. - 19:28 tovább »

A kávéfogyasztás védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen

Egy kanadai kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet...

2018.11.09. - 16:12 tovább »

Friss cikkek

Energiatárolókat telepít a Nemzeti Közművek

Energiatároló egységeket telepít a Bács-Kiskun megyei Kecelen és a...

2018.12.06. - 13:48 tovább »

2020-tól sorozatgyártott változat is készül az Audi e-tron GT-ből

A négykarikás vállalat a Los Angeles Auto Show-n mutatta be, mire...

2018.12.02. - 19:04 tovább »

Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti...

2018.11.30. - 11:25 tovább »