Érdekességek

Légmerevítős lakókocsi – Galéria

2018.02.25. - 16:28  |  Nincs hozzászólás

Évente rengetegen indulnak útnak egy lakókocsival az autójuk mögött, hogy azzal lássanak világot. Kétségtelen, hogy ennek megvan a maga varázsa, hiszen sosem vagyunk helyhez kötve és épp ott tölthetjük az éjszakát, ahol csak kedvünk van.

Egy lakókocsi fenntartása azonban rendkívül költséges, továbbá bérlése sem éppen nevezhető olcsónak. Persze léteznek alternatív megoldások, de az Air Opus Camper egy teljesen egyedi módszerrel állt elő, és amellett, hogy remekül mutat, a kezelése gyors és egyszerű.

Sok kalandvágyó, utazó ember életét könnyítheti meg az Air Opus, mivel maga a lakókocsi egy laposra összehajtott ponyva, ami egy gomb benyomásával alakíthatunk át lakókocsivá. Ekkor a motorok beindulnak és a lakókocsi 90 másodperc alatt felfújja magát. Ha útra akarunk kelni, a szelepek kiengedésével fél percbe sem telik, hogy a lakókocsi leeressze magát. Ezek után csak ösze kell hajtani és két percen belül indulásra készen áll.

AirOpus11-1020x610

Az Air Opus Camper különleges, levegő-merevítő technológiát használ, vagyis a szokványos merevítő rudak helyett levegővel tölti meg a “csöveket”, így az képes megfeszíteni a ponyvát. Első lépés, hogy ki kell hajtani a lakókocsi két felét, majd néhány ágy elemet kell a helyére illeszteni, majd egy gomb megnyomásával másfél perc alatt felfújjuk a merevítőket és kész is van a lakókocsi.

Az Air Opus Camper jelenleg 21 500 dollárba (kb. 5,5 millió forintba) kerül, ami ugyan nem olcsó, de a végtelen kényelem, amit nyújtani tud, és a tény, hogy rendkívül kis helyet foglal leeresztett állapotban, hamar meggyőzhet minket arról, hogy inkább ezt válasszuk, mint egy hagyományos lakókocsit.

Belül egyébként rengeteg hely van, kényelmesen lehet aludni is. A designt egy kicsit módosították a korábbi modellekhez képest, így már ablakokkal is rendelkezik az Air Opus, sőt tetőablakot is kapott, tehát a beltér úszik a természetes fényben. A lakókocsi még kapott egy extra kiegészítőt, egy kihőzható konyhát/grillt, hogy kint a tábortűz mellett is tudjunk főzőcskézni.

Forrás: https://inhabitat.com/

Rovat további cikkei

Stephen Hawking legszörnyebb jóslatai a jövőnkre nézve

Stephen Hawking brilliáns asztrofizikus volt, akinek munkája sokakat...

2018.03.18. - 13:12 tovább »

Alíz tükörországban: Kína felavatta a világ legnagyobb üveghídját

A szenteste mindig is a csodákról volt ismert. 2017 december 24-én Kína...

2018.03.15. - 09:00 tovább »

Cukornádra vált a LEGO

A Lego elhatározta, hogy egy új kollekciót hoz létre, aminek elemei...

2018.03.13. - 10:19 tovább »

Friss cikkek

Gyalogost gázolt az Uber önvezető autója

Egy nem túl pozitív mérföldkőhöz érkezett az önvezető technológia,...

2018.03.19. - 23:05 tovább »

Olyan tengeri élőlényt fedeztek fel, ami képes nanoméretűvé emészteni a...

Az Antarktisz környékén bukkantak a tudósok olyan sarki krillekre, amik...

2018.03.14. - 16:04 tovább »

Akár 1 000 kilométerre nőhet az elektromos autók hatótávolsága

Az elektromos autók egyik legnagyobb hátránya a benzines és dízeles...

2018.03.14. - 07:00 tovább »