Érdekességek

Cukornádra vált a LEGO

2018.03.13. - 10:19  |  Nincs hozzászólás

A Lego elhatározta, hogy egy új kollekciót hoz létre, aminek elemei nádcukorból fognak készülni, ezzel beismerve, hogy a műanyag pazarlás ellen nekik is tenniük kell.

A fenntartható játékok egy egészen új és nagy skáláját akarja piacra dobni a Lego; a játék fáikat, bokraikat, leveleiket ugyanis mostantól kezdve nádcukorból fogják előállítani. A cég először 3 éve állt elő az ötlettel és azt tervezik 2018 végére már csak nádcukorból készült növény elemeket fognak árusítani, a mostani kőolajszármazékokból előállított műanyag helyett.

A gyártási folyamat teljes megreformálását, ami az összes építőelemet magába foglalja csak 2030-ra tervezik. Az ötlet az után került nyilvánosságra, hogy számos jelentés szólt arról az utóbbi időben, hogy milyen nagy mennyiségű Lego köt ki a tengerpartokon, különösen a déli-parton.

Ez a jelenség 1997 óta figyelhető meg, amikor is közel 4.8 millió legójáték-rész esett a vízbe egy konténerhajóról egy nagy viharnak köszönhetően.

A Lego beismerte, hogy az új ’zöldebb’ Lego részek gyártása mellett a hagyományos építő elemek még hosszú időn át megmaradnak nem biodegradálhatónak.

A fenntartható Lego elemek polietilénből fognak készülni, ami egy rendkívül rugalmas, puha cukornád alapú műanyag és külső felépítésükben semmiben nem fognak különbözni elődeiktől.

a579daee53aa317d31427d88c44347b7--lego

Theresa May elindított egy műanyag elleni háborút, aminek a célja, az hogy 25 éven belül egy nemzedék mondhassa azt, hogy jobb állapotban hagyta maga mögött a Földet, mint ahogy megtalálta azt. Elmondása szerint a műanyag időnk egyik legnagyobb sorscsapása, ha a környezetvédelemről van szó; továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy csak Nagy-Britanniában annyi műanyag hulladék gyűlik össze egy év során, hogy azzal meg lehetne tölteni a Royal Albert Hallt.

Mr Brook hozzátette, hogy a Lego termékek évek óta szolgálják azt a célt, hogy évről-évre gyerekek millióinak adják meg az esélyt arra, hogy magas színvonalon és leleményesen építhessék meg a maguk kis világát. Biztos benne, hogy sem a gyerekek, sem pedig a szülők nem fogják észrevenni a különbséget az új és a régi gyártmányok között, mivel a polietilén a korábban használt műanyag minden tulajdonságával rendelkezik.

„A Lego az elmúlt 60 évben kompromisszumok nélkül törekedett az egyedi dizájn, a minőség és a biztonság fenntartására, ennek köszönhető, hogyha egy napjainkban és egy 30 éve gyártott elemet megpróbálunk összeilleszteni egész biztos nem fogunk csalódni, a darabok tökéletesen változatlanok.

Attól, hogy a Lego Group megindult a fenntartható anyagok felhasználásának irányába minden erejükkel azon lesznek, hogy ez a minőség változatlanul és kompromisszumok nélkül megmaradjon; azt ígérik különbség sem minőségben, sem csomagolásban, sem a biztonságot illetően  nem fog megmutatkozni.

Forrás: https://www.telegraph.co.uk/

Rovat további cikkei

Halhulladékból előállított biogázzal fogják táplálni az...

A halfeldolgozás melléktermékeiből előállított biogázzal fogja hajtani...

2018.11.24. - 11:31 tovább »

A hűvös éghajlaton élők hajlamosabbak a fokozott alkoholfogyasztásra

A hűvös éghajlaton élő és kevés napsütéssel találkozó emberek jóval...

2018.11.20. - 19:28 tovább »

A kávéfogyasztás védelmet nyújthat az Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen

Egy kanadai kutatás szerint a kávéfogyasztás bizonyos fokú védelmet...

2018.11.09. - 16:12 tovább »

Friss cikkek

Energiatárolókat telepít a Nemzeti Közművek

Energiatároló egységeket telepít a Bács-Kiskun megyei Kecelen és a...

2018.12.06. - 13:48 tovább »

2020-tól sorozatgyártott változat is készül az Audi e-tron GT-ből

A négykarikás vállalat a Los Angeles Auto Show-n mutatta be, mire...

2018.12.02. - 19:04 tovább »

Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti...

2018.11.30. - 11:25 tovább »