Környezetvédelem

A Schneider Electric kihirdette a Go Green in the City 2012 innovációs verseny 25 legjobb csapatát

2012.05.23. - 15:16  |  Nincs hozzászólás

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője kihirdette azt a 25 csapatot, amely továbbjutott a Go Green in the City 2012 nemzetközi verseny harmadik, egyben utolsó fordulójába. A 27 egyetem négy kontinensről érkező hallgatói a párizsi döntőben mérkőznek meg majd egymással június 20-23. között, Kína, Brazília, Franciaország, Németország, India, Lengyelország, Oroszország, Törökország és az Egyesült Államok képviseletében.

A Go Green in the City a városokban bevezethető energiamenedzsment-megoldásokra összpontosít és célja, hogy előmozdítsa a fenntartható energiafelhasználással kapcsolatos újításokat.

Az üzleti és mérnöki tanulmányokat folytató 100 párosból továbbjutott 50 legjobb hallgatónak 5 hét áll rendelkezésére az ötletek továbbfejlesztéséhez. A Schneider Electric mentorainak segítségével készülnek fel a végső bemutatóra, amelynek keretében a városok számára kínálnak majd innovatív és piacképes energiamenedzsment megoldásokat. A Schneider Electric versennyel kapcsolatos törekvéseinek egyike, hogy hangsúlyt fektessen a nők szemléletmódjának érvényesülésére, így a versenyben résztvevő diákok 56%-a nő.

Párizsi látogatása során a legjobb 25 csapat a prezentációkon felül, részt vehet gyakornoki interjún, és amennyiben elnyerik a pozíciót, akár állandó állásajánlatot is kaphatnak a vállalattól. A két győztes nyereménye egy körutazás, melynek során első osztályú körülmények között utazhatják be a világot a Schneider Electric vendégeként, és részt vehetnek létesítmény-látogatásokon, sőt állásajánlatot is kaphatnak.

A második alkalommal megrendezett Go Green in the City versenyen közel 600 pályázó csapat vett részt 9 ország képviseletében. A magas részvételi arány alátámasztja, hogy a fiatal generáció elkötelezett napjaink globális energetikai kihívásainak megoldása iránt.

A „Go Green in the City” versenyről

A „Go Green in the City” verseny lehetőséget nyújt a Schneider Electric számára, hogy megtalálja a vállalatcsoport leendő tehetségeit, és erős kapcsolatokat alakítson ki velük. A „Go Green in the City” első kiírása óta jelentős figyelmet kapott a nemzetközi hallgatói közösségektől. A 2011-es versenyben körülbelül 500 csapat 1000 tagja vett részt 8 ország képviseletében. A három egymást követő évben megrendezett, egyre sikeresebb verseny célja, hogy bevonja a fiatalabb generációt a városi energiamenedzsmenttel kapcsolatos új ötletek összegyűjtésébe, és hogy a gyakorlatban minél hatékonyabban érvényesülhessenek az évek során kidolgozott elképzelések.

http://www.gogreeninthecity.com/

Rovat további cikkei

Az öntözés fejlesztése az egyik legfontosabb mezőgazdasági feladat

A magyar gazdákat nem érintette olyan súlyosan az idei aszály, mint...

2018.09.26. - 13:42 tovább »

Az amerikai kőolaj- és gázipar metánkibocsátása a becsültnél 60...

Az amerikai kőolaj-és gázipar évente 13 millió köbtonna metánt bocsát...

2018.06.26. - 08:20 tovább »

Brüsszel szigorúbb szabályozást javasol a műanyaghulladék mennyiségének...

Szigorúbb uniós szintű szabályokra tett javaslatot a műanyaghulladék...

2018.05.29. - 11:35 tovább »

Friss cikkek

Új módszert dolgoztak ki a bioüzemanyagok előállítására belga és...

Belga kutatók a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi...

2019.01.16. - 09:55 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

IBM kutatás: a magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában

Tíz emberből kilenc már hallott a mesterséges intelligenciáról (MI)...

2018.12.17. - 14:49 tovább »