Környezetvédelem

Elon Musk reagált a puerto ricoi kormányzó twitter felhívására

2017.10.11. - 18:06  |  Nincs hozzászólás

Az idei hurrikánszezon hatalmas károkat okozott Észak- és Közép-Amerikában. Főként Texas és Florida állam voltak érintettek, valamint Puerto Rico, ahol gyakrolatilag a teljes elektromos hálózat felmondta a szolgálatot. A Tesla már küldött is pár Powerwall-t, napelemet és dolgozót, hogy segítsenek visszaállítani a rendet.

Október 5-én Elon Musk Twitteren reagált egy kérdése, hogy képes lenne-e Puerto Rico teljes elektromos rendszerét helyreállítani egymástól független napelemekkel és akkumulátor rendszerekkel. A kérdésre annyit válaszolt, hogy cége már sok kisebb szigeten sikeresen megcsinálta ezt, továbbá arról írt, hogy ennek nincsenek limitjei, tehát elméletileg akár Puerto Rico-n is meg lehetne csinálni. Ez azonban a puerto ricoi kormányon és persze a lakosokon múlna, valamint a Tesla részvényesein.

Ennek hallatán Puerto Rico kormányzója, Ricardo Rossello rögtön írt is Musknak. "Beszéljünk. Meg szeretné mutatni a világnak, a Tesla technológiájának erejét? Puerto Rico egy zászlóshajó projekt lehetne..." - írta, gyakorlatilag felkérve Muskot, hogy oldja meg a sziget elektromossági krízisét. Musk erre azt válaszolta, hogy örömmel tárgyalna a puerto ricoi kormánnyal. Hozzátette, hogy a Tesla rendkívül segítőkész tud lenni.

LOS ANGELES, CA - APRIL 30:  Elon Musk, CEO of Tesla, unveils suit of batteries for homes, businesses, and utilities at Tesla Design Studio April 30, 2015 in Hawthorne, California. Musk unveiled the home battery named Powerwall with a selling price of $3500 for 10kWh and $3000 for 7kWh and very large utility pack called Powerpack. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Musk szerint a technológia megvan és elérhető, már csak a bürokratikus és a finanszírozási limitek azok, amik keresztülhúzhatják a dolgot. Szóval, egyelőre úgy néz ki, a két fél tárgyalni is fog egymással a dologról, de hogy mi lesz belőle, arról egyelőre nem tudni. Egy dolgot viszont remélhetünk, hogy a jövőben nem kell katasztrófának történnie, hogy az emberek felismerjék a Tesla-féle technológiákban rejlő potenciált.

Forrás: https://futurism.com/

Rovat további cikkei

“Nem vagyunk felkészülve” a klímaváltozásra

Egyre többet teszünk annak érdekében, hogy a klímaváltozást...

2018.02.17. - 16:10 tovább »

Trump keményen megnyírbálja a klímakutátás büdzséjét

Eddig sem volt titok, hogy Trump nem hisz a klímaváltozásban. Ezt...

2018.02.16. - 09:00 tovább »

Az amerikai Óceántakarító Projekt az év közepén egy öreg flottabázisra...

Az Ocean Cleanup Project további lépéseket tett az elsődleges célja felé,...

2018.02.16. - 06:00 tovább »

Friss cikkek

Az Apple alkalmazottai rendszeresen belesétálnak az Apple Campus új üveg...

Az Apple dolgozói rendszeresen nekimennek a 2017-es év során átadott...

2018.02.18. - 09:00 tovább »

A Pepsi kulaccsal reformálná meg az üdítőital iparát

Az üdítőital piacán különös változások mentek végbe, ugyanis legyen...

2018.02.18. - 06:00 tovább »

Bemutatkozik a Big Buddy Bike

Az kis, elektromos járművek elképesztően népszerűek tudnak lenni, hát...

2018.02.16. - 11:00 tovább »