Környezetvédelem

Boston felkészül a tengerszint emelkedésre

2017.10.31. - 08:00  |  Nincs hozzászólás

Boston nemrég különleges infrastruktúra projekteket és törvényeket jelentett be, amiket muszáj minél előbb kivitelezni és bevezetni, hogy a város alacsony fekvésű területeit ne fenyegesse a következő évtizedekben várható tengerszint emelkedés.

A várost 1630-ban alapították, és ez az egyetlen olyan főváros, ami közvetlenül óceán mellett van. A várost egyébként kifejezetten azért építették oda, hogy kihasználják a vizet és hajózási központként szolgáljon. Ezt a célt csak erősítette a kikötő mélysége, valamint a védelem szempontjából fontos tucatnyi apró sziget. Boston a Brit kolónia egyik fő kikötővárosa lett, és később az Egyesült Államoké is. A város korábban is szembekerült rengetek környezeti kihívással, de az 50 év alatt esedékes 1 méteres emelkedés eddig soha nem látott fenyegetést jelent.

A bejelentésben szerepeltek rövid- és hosszútávú tervek is, annak érdekében, hogy megvédjék a veszélyeztetett területen élő közösségeket a 2070-re várható 1 méteres tengerszint emelkedéstől. "A klímaváltozás itt van, és most történik. Most sokkal fontosabb, mint valaha, hogy együtt dolgozzunk azon, hogy felkészítsük a várost a változásra." - mondta Boston polgármestere, Marty Walsh.

boston1

A potenciális megoldások közül az egyik értelmében megemelnék Charlestown Fő utcájának egy részét, továbbá egy gátat építenének Kelet-Bostonban. Mind a két területet egyre gyakrabban sújtotta árvíz az elmúlt évek során.

Charlestown kezdetben a munkásosztály lakhelye volt, mára a város egyik legdrágább környéke. Ha az itt található Fő utcát meg szeretnék emelni, az legalább 2-3 millió dollárba kerülne. Ezzel megvédenének nagyjából 250 lakost és 60 üzletet az extrém időjárástól. A teljes környék védelme akár 62 millióba is kerülhet a városnak, de a jelentés szerint 201 millió dollárt is képesek biztosítani. A Kelet-Bostonban felállításra váró gát ezzel szemben 4.300 lakost és 70 üzletet védene meg, és mindössze 100.000 dollárba kerülne. Hasonló megoldást terveznek egyébként hosszú távon, a teljes város köré egy mobilgátat építenének, de ez nem szerepel a jelentésben. Vajon más városok is követik Boston példáját, és felkészülnek a legrosszabbra?

Forrás: http://www.wcvb.com/

Rovat további cikkei

Az öntözés fejlesztése az egyik legfontosabb mezőgazdasági feladat

A magyar gazdákat nem érintette olyan súlyosan az idei aszály, mint...

2018.09.26. - 13:42 tovább »

Az amerikai kőolaj- és gázipar metánkibocsátása a becsültnél 60...

Az amerikai kőolaj-és gázipar évente 13 millió köbtonna metánt bocsát...

2018.06.26. - 08:20 tovább »

Brüsszel szigorúbb szabályozást javasol a műanyaghulladék mennyiségének...

Szigorúbb uniós szintű szabályokra tett javaslatot a műanyaghulladék...

2018.05.29. - 11:35 tovább »

Friss cikkek

Energiatárolókat telepít a Nemzeti Közművek

Energiatároló egységeket telepít a Bács-Kiskun megyei Kecelen és a...

2018.12.06. - 13:48 tovább »

2020-tól sorozatgyártott változat is készül az Audi e-tron GT-ből

A négykarikás vállalat a Los Angeles Auto Show-n mutatta be, mire...

2018.12.02. - 19:04 tovább »

Otthonaink szigetelését is késleltetheti az építőipari munkaerőhiány

A családi házak tervezett szigetelését akár egy évvel is késleltetheti...

2018.11.30. - 11:25 tovább »