Környezetvédelem

Nemsokára Indiában is megjelennek az első zöld kötvények

2018.02.12. - 06:00  |  Nincs hozzászólás

Az Ahmedabad Municipal Corporation bejelentette, hogy a tervek szerint körülbelül 31 millió dollár értékű zöld kötvényt bocsátanak ki a 2018-2019-es év folyamán. A javaslat egy egészen új utat nyit meg az önkormányzati testületek számára Indiában, mivel lehetséges, hogy külföldi finanszírozást is fog bevonzani.

Az indiai önkormányzatok már korábban is használtak kötvényeket, de ez lenne az első alkalom, hogy zöld kötvényeket bocsátanak ki. Ezek az adómentes kötvények általában magukhoz vonzzák a hazai befektetők pénzét, akik adómentes ösztönzőkből is hasznot kívánnak húzni.

Számos indiai bank, pénzintézet és energiavállalat sikeresen gyűjtött finanszírozókat a zöld kötvények kiadásához, segítségükkel az önkormányzati testületek hasznot húzhatnak az ’egészséges növekedés’ trendből a  nemzetközi zöld kötvény piacon.

A zöld kötvényeket kibocsátó Ahmedabad Municipal Corporation arra számít, hogy sikerül irányításuk alá vonni a hulladék-kitermelés mértékét, mivel ez a legtöbb indiai városban jelentős probléma.
Továbbá azt tervezik, hogy létre hoznak egy bio-bányászati technikát a városok feltöltött területein, hogy csökkentsék és újrahasznosítsák az oda ürített szemet. A bio-bányászat segít ketté választani a hulladékot a szerint, hogy újrahasznosítható-e vagy sem.
Néhány indiai város már sikeresen tudta alkalmazni ezt a technikát és képes volt jelentősen lecsökkenteni a feltöltött területekre hordott hulladék mértékét.

Annak köszönhetően, hogy az indiai kormány óriási hangsúlyt próbál fektetni a tisztaságra és a közegészségügyre számos város és önkormányzati testület ki tudja használni a fellendülő zöld kötvény piacot és folyamatosan új finanszírozókat győznek meg a tevékenység életben tartására.

Az indiai kormány számos állami szektor-vállalat számára elrendelte, hogy legalább 1 milliárd dollár értékben dobjanak piacra zöld kötvényeket. Ezeknek a kötvényeknek a többsége azokat a szektorokat fogja megcélozni, amelyekben a fő projektek a megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság.

Rovat további cikkei

2050-re szokatlannul hűvössé válhat a Nap

A San Diegóban a Kaliforniai Egyetem kutatói 20 éven át tartó megfigyelés...

2018.02.20. - 12:00 tovább »

“Nem vagyunk felkészülve” a klímaváltozásra

Egyre többet teszünk annak érdekében, hogy a klímaváltozást...

2018.02.17. - 16:10 tovább »

Trump keményen megnyírbálja a klímakutátás büdzséjét

Eddig sem volt titok, hogy Trump nem hisz a klímaváltozásban. Ezt...

2018.02.16. - 09:00 tovább »

Friss cikkek

Hollandia vízre telepítene egy hatalmas napelem farmot

Nyugat-Európában egyre több megújuló energia projektről lehet híreket...

2018.02.21. - 06:00 tovább »

Elon Musk következő terve, hogy az űrből sugározná az olcsó internetet

Alig pár hete Elon Musk legutóbbi nagy projektje - a Falcon Heavy pályára...

2018.02.20. - 10:33 tovább »

Extrém vízálló táska az extrémsportok kedvelőinek

Földünk felületének több, mint 70% víz. Komoly munkák árán tudtuk csak...

2018.02.19. - 23:26 tovább »