Környezetvédelem

Nemsokára Indiában is megjelennek az első zöld kötvények

2018.02.12. - 06:00  |  Nincs hozzászólás

Az Ahmedabad Municipal Corporation bejelentette, hogy a tervek szerint körülbelül 31 millió dollár értékű zöld kötvényt bocsátanak ki a 2018-2019-es év folyamán. A javaslat egy egészen új utat nyit meg az önkormányzati testületek számára Indiában, mivel lehetséges, hogy külföldi finanszírozást is fog bevonzani.

Az indiai önkormányzatok már korábban is használtak kötvényeket, de ez lenne az első alkalom, hogy zöld kötvényeket bocsátanak ki. Ezek az adómentes kötvények általában magukhoz vonzzák a hazai befektetők pénzét, akik adómentes ösztönzőkből is hasznot kívánnak húzni.

Számos indiai bank, pénzintézet és energiavállalat sikeresen gyűjtött finanszírozókat a zöld kötvények kiadásához, segítségükkel az önkormányzati testületek hasznot húzhatnak az ’egészséges növekedés’ trendből a  nemzetközi zöld kötvény piacon.

A zöld kötvényeket kibocsátó Ahmedabad Municipal Corporation arra számít, hogy sikerül irányításuk alá vonni a hulladék-kitermelés mértékét, mivel ez a legtöbb indiai városban jelentős probléma.
Továbbá azt tervezik, hogy létre hoznak egy bio-bányászati technikát a városok feltöltött területein, hogy csökkentsék és újrahasznosítsák az oda ürített szemet. A bio-bányászat segít ketté választani a hulladékot a szerint, hogy újrahasznosítható-e vagy sem.
Néhány indiai város már sikeresen tudta alkalmazni ezt a technikát és képes volt jelentősen lecsökkenteni a feltöltött területekre hordott hulladék mértékét.

Annak köszönhetően, hogy az indiai kormány óriási hangsúlyt próbál fektetni a tisztaságra és a közegészségügyre számos város és önkormányzati testület ki tudja használni a fellendülő zöld kötvény piacot és folyamatosan új finanszírozókat győznek meg a tevékenység életben tartására.

Az indiai kormány számos állami szektor-vállalat számára elrendelte, hogy legalább 1 milliárd dollár értékben dobjanak piacra zöld kötvényeket. Ezeknek a kötvényeknek a többsége azokat a szektorokat fogja megcélozni, amelyekben a fő projektek a megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság.

Rovat további cikkei

Az öntözés fejlesztése az egyik legfontosabb mezőgazdasági feladat

A magyar gazdákat nem érintette olyan súlyosan az idei aszály, mint...

2018.09.26. - 13:42 tovább »

Az amerikai kőolaj- és gázipar metánkibocsátása a becsültnél 60...

Az amerikai kőolaj-és gázipar évente 13 millió köbtonna metánt bocsát...

2018.06.26. - 08:20 tovább »

Brüsszel szigorúbb szabályozást javasol a műanyaghulladék mennyiségének...

Szigorúbb uniós szintű szabályokra tett javaslatot a műanyaghulladék...

2018.05.29. - 11:35 tovább »

Friss cikkek

Új módszert dolgoztak ki a bioüzemanyagok előállítására belga és...

Belga kutatók a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi...

2019.01.16. - 09:55 tovább »

Új fejezet kezdődött a Mars kutatásában

A kutatók szerint új fejezet kezdődött a Mars kutatásában, miután az...

2019.01.03. - 09:11 tovább »

IBM kutatás: a magyarok megbíznak a mesterséges intelligenciában

Tíz emberből kilenc már hallott a mesterséges intelligenciáról (MI)...

2018.12.17. - 14:49 tovább »