Megújuló energiaforrások

Walesben is egyre több lesz a megújuló energia

2017.09.29. - 14:09  |  Nincs hozzászólás

A világ minden pontjáról érkeznek tervek a kormányoktól, hogy milyen mérföldköveket állítottak maguknak annak érdekében, hogy meg tudjanak felelni a párizsi klímaegyezményben foglaltaknak.

A walesi kormány tett most egy ilyen bejelentést, a céljuk, hogy 2030-ra az ország területén felhasznált energia 70 százaléka megújuló forrásokból érkezzen. A BBC azt írta, hogy ez jelenleg 32 százalékon áll. Csak összehasonlításképpen, ez már most kétszer olyan jó, mint az Egyesült Államoké, ahol jelenleg, az elektromos energia csupán 15 százaléka érkezik megújuló forrásokból.

A nagy tervet Lesley Griffiths, Wales környezetvédelmi titkára jelentette be. "Walesnek muszáj felkészülnie a globális szénmentes piacra, kiváltképp most, hogy a jövőben nem leszünk az EU része. Ha sikerül az igényeinket megújuló energiával kiszolgálnunk, az egy remek alapot biztosít egy szénmentes gazdaság virágzásához." - mondta Griffiths.

Nem csak a 70 százalékos mérföldkövet jelentette be Griffiths kedden. Ezen kívül azt szeretné, ha a helyi cégek által birtokolt megújuló energia kapacitása elérné az egy gigawattot. Ennek érdekében van egy akcióterve, amivel 2020-ra elég pénzt tudnának elkülöníteni, hogy az új telepek építésénél ne kelljen szinte kizárólag külföldi befektetésekre építeni. Ebből is látszik, hogy legyen bármilyen ambiciózus a terv, Walesnek megvannak az adottságai, hogy sikeresen elérjék céljukat.

wales1

Az Egyesült Királyság többi országa is szépen elindult a megújuló energiaforrások útján. Írországban az új törvények értelmében ki kell vonni az állami támogatásokat a szénből és kőolajból. Skócia elképesztően ráfeküdt a megújuló energiaforrások kiaknázására. Rengeteg szélerőművük van, sőt már épül egy árapály erőmű is. Skócia már 2020-ra szeretne 100 százalékig megújuló energiával üzemelni, ami felé szépen közelítenek.

Forrás: http://www.bbc.com/

Rovat további cikkei

Tévhit hogy a napelemek nem működnek felhős időben?

A rövid válasz az, hogy igen. A napelemek valójában felhős időben is...

2018.02.10. - 23:28 tovább »

Európa jobban teljesített a megújuló energiák terén

Európaszerte egyre népszerűbb a megújuló energia. Nem csupán a lakosság...

2018.02.03. - 15:00 tovább »

Dubajban épül a legnagyobb erőmű, ami szemétből csinál energiát

Mit kell olyankor csinálni, ha rengeteg szemetünk van, de nincs elég...

2018.01.31. - 20:26 tovább »

Friss cikkek

Az Apple alkalmazottai rendszeresen belesétálnak az Apple Campus új üveg...

Az Apple dolgozói rendszeresen nekimennek a 2017-es év során átadott...

2018.02.18. - 09:00 tovább »

A Pepsi kulaccsal reformálná meg az üdítőital iparát

Az üdítőital piacán különös változások mentek végbe, ugyanis legyen...

2018.02.18. - 06:00 tovább »

“Nem vagyunk felkészülve” a klímaváltozásra

Egyre többet teszünk annak érdekében, hogy a klímaváltozást...

2018.02.17. - 16:10 tovább »