Öko-drive

Kínai autógyártó fenyegeti a Teslat?

2017.05.10. - 21:45  |  Nincs hozzászólás

Kína határozott lépéseket tesz a megújuló energiák irányába. Rengeteg pénzt fektetnek napenergia farmok építésébe és országszerte több helyen az elektromos autóval való közlekedést kezdik előnyben részesíteni. Az autóipar kínai tagjai nagy erővel törnek be az elektromos piacra.

Kína egyik legnagyobb autógyártója, a GAC Motor elkezdte a 6,5 milliárd dolláros elektromos jármű parkját építeni. Itt önvezető és elektromos autókat fognak majd gyártani. Guangzhou Automobile Intelligent Industrial Park több, mint 5 négyzetkilométeres lesz, és Kuangtung tartományban, Kantonban fog megépülni. Egy sajtóanyagból kiderül, hogy a park közel 20.000 embert fog foglalkoztatni, ráadásul már akár jövő év végén megkezdődhet a termelés. A tervezők úgy számoltak, hogy évente 200.000 autót tudnak majd itt legyártani.

gac2

"Az ipari park tervezése és építése alatt végig figyelembe vesszük a kínai kormány zöld fejlesztési előírásait, amit Kuangtung tartományra írtak elő, illetve a park illeszkedni fog a 'Made In China 2025' stratégiába is. Ennek segítségével nagy gazdasági növekedésre lehet majd számítani, és természetesen az autóipart is nagy mértékben előre fogja lendíteni." - mondta Yu Jun, a Gac Motor igazgatója.

Az új ipari parkban természetesen nem csak gyártás lesz. Az elektromos autó készítésén kívül kutatásokat és egyéb fejlesztéseket fognak itt végezni. Az Electrek kiemelte, hogy miért is olyan fontos ez az óriási befektetés. "2018-ra az autógyártók eladásának legalább 8 százaléka elektromos járműnek kell lennie, ami 2019-re 10 százalékra, 2020-ra pedig 12 százalékra emelkedik" - magyarázzák. A publikációból az is kiderül, hogy a hamarosan Kínáé lesz a világ legnagyobb elektromos jármű piaca.

gac3

Természetesen a GAC Motor nem áll meg az ipari park megépítésénél. Idén már bemutatták a GE3-at az Észak Amerikai Nemzetközi Autó Show-n, de a cégnek további nagy tervei vannak. Jun elmondta, hogy a következő öt évben legalább 7 új elektromos autó modelt szeretnének piacra dobni. "A célunk, hogy a GAC Motor átvegye a vezetést az elektromos jármű iparában." Nagyon úgy fest, hogy a Teslanak komoly vetélytársa akadt.

Forrás: https://electrek.co/

Rovat további cikkei

Az F1-es autóknál is gyorsabb lett a Volkswagen I.D. R Pikes Peak

A német gyártó Franciaországban leplezte le elektromos hajtású...

2018.04.25. - 15:02 tovább »

Németország mentesítené az elektromos teherautókat az úthasználati díj...

A német közlekedési miniszter, Andreas Scheuer az elektromos teherautók...

2018.04.14. - 09:43 tovább »

Videón az Audi e-tron Vision Gran Turismo

Immár mozgás közben is megtekinthetjük az Audi frissen bemutatott...

2018.04.13. - 11:36 tovább »

Friss cikkek

Évente öt halálesetet előz meg az autó közösségi kerékpárra...

Évente öt halálesetet előz meg az autó közösségi kerékpárra...

2018.04.26. - 12:20 tovább »

Az ABB új napenergia-tárolási megoldása 90%-os energetikai önellátást...

Az ABB új, moduláris kialakítású, integrált energiatárolási rendszerrel...

2018.04.24. - 08:08 tovább »

Átadták a civil társadalom oscarjait

Megható és humorral tűzdelt rendezvény keretében harmadjára adták át a...

2018.04.23. - 09:46 tovább »