Öko-drive

2022-ben jön a Volkswagen elektromos mikrobusza – Galéria

2017.08.22. - 21:48  |  Nincs hozzászólás

A Volkswagen még januárban mutatta be az ID Buzz projektnévvel illetett új, elektromos mikrobuszt, az évente megrendezett detroiti autóshow-n. Akkor nem volt több az egész pár koncept képnél, azonban júniusban érkeztek hírek hivatalos forrásból, hogy a mikrobusz valóság, és már nagyban megy a tervezés. Akkor nem árultak el sok mindent, azonban a hétvégén a VW meglépte a kötelezőt.

A Monterey Car Week keretei közt a Volkswagen bejelentette, hogy dolgoznak az ID Buzz-on, és a januárban mutatott tervekhez képest egy kicsit eltérő modellt fognak piacra dobni, valamikor 2022-ben, amit főleg az amerikai, európai és kínai piacra terveznek.

vw11

Az ID Buzz több érdekes sajátossággal rendelkezett még januárban, mint egy interaktív kezelőfelület, lézeres önvezető technológia, visszapillantó tükrök helyett kamerákat tettek bele, valamint egy gomb segítségével az egész kormány és műszerfal egybeolvadt volna a kocsi belsejével, hogy az önvezető mód alatt a "sofőr" is kényelmesen elférjen. A Volkswagen még egy aprósággal is kedvezett volna a régi mikrobusz kedvelőinek, mivel a kocsi külsején is voltak hangszórók, amiket a tengerpartra érve egy gombnyomással kapcsolhattunk volna be, így nem kellett volna a hordozható hangszórókkal szórakozni.

vw17

Ezek közül valószínűleg sok minden soha nem látja meg a napvilágot, de legyünk bizakodóak, hiszen a hivatalos specifikációk még nem ismertek. Ami már most több, mint valószínű, hogy az autó nem lesz 369 lóerős, ahogy az is biztos, hogy nem lesz teljesen önvezető sem. A Volkswagen azt mondja "3-as szintű önvezető technológiával fog rendelkezni" a megjelenés napján, de 2025-re lehetséges egy teljesen önvezető modell érkezése.

vw23

Az újragondolt elektromos mikrobusz két verzióban fog érkezni, egy Kombi-szerű modell, és egy "városi" modell. Előbbi a klasszikus, eredeti VW mikrobusz adottságaival fog rendelkezni, míg az utóbbi inkább a nagy belteret fogja igazán kihasználhatóvá tenni.

Mint mondtuk, egyelőre semmi egyéb infó nem ismert, csak az, hogy készül és jön. Se hatótávolság, se kapacitás, se erő, se ár, de még a külső hangszórókról sincs semmi hír. Viszont itt van tengernyi kép, amit lehet nézegetni a 2022-ben érkező modellről.

Forrás: http://newatlas.com/

Rovat további cikkei

Napelemes motorkocsit mutattak be Királyréten

A Királyréti Kisvasúti Pikniken bemutatták szombaton a Vili 2. elnevezésű...

2018.05.07. - 07:32 tovább »

Az F1-es autóknál is gyorsabb lett a Volkswagen I.D. R Pikes Peak

A német gyártó Franciaországban leplezte le elektromos hajtású...

2018.04.25. - 15:02 tovább »

Németország mentesítené az elektromos teherautókat az úthasználati díj...

A német közlekedési miniszter, Andreas Scheuer az elektromos teherautók...

2018.04.14. - 09:43 tovább »

Friss cikkek

A rekordmeleg óceánvíz táplálta a Harvey hurrikánt

Hetekkel az előtt, hogy a Harvey hurrikán 2017 augusztusában lecsapott az...

2018.05.16. - 15:53 tovább »

Akár 6 millió forinttal is többet ér egy szigetelt családi ház

Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha...

2018.05.15. - 12:57 tovább »

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új...

2018.05.14. - 12:01 tovább »