Öko-drive

Elektromos Honda régi köntösben

2017.09.14. - 07:00  |  Nincs hozzászólás

A frankfurti Motor Show úgy néz ki a retro és a modern keverék szerelmeseinek kedvez. A Jaguár mutatott egy lenyűgöző E-type Zero-t, ami teljesen elektromos, külsejét azonban az eredeti, 60-as évekbeli modell ihlette. És a Honda is előállt egy igazán retro külsejű elektromos modellel, ez az Urban EV.

A Honda Urban EV külsejét a legelső Civic kinézete inspirálta, azonban mégis kapott egy rendkívül futurisztikus, modern beütést. Egyelőre a koncepcióról rendkívül keveset tudunk, de a bemutatott darab alapján nagy reményeket fűzhetünk hozzá. Az új autóknál sokszor komoly gondot jelent, hogy a kormány mögül rendkívül rossz a kilátás, de nem az Urban EV-nél. Akár csak az első generációs Civic, az ablakok közt alig van elválasztás, és a beltér fürdik a természetes fényben.

honda5

Az autó majdnem négyzet alapú. Az amúgy is elég kicsi Honda Fit-hez képest 10 centivel rövidebb. A kerekek - amik egyébként gyönyörű retro felniket kaptak - egészen a kocsi széléig ki vannak tolva. A fényszórók és féklámpák helyét pedig kis képernyők foglalták el, amire akár üzenetek is kiírhatók. A show ideje alatt a Honda a #UrbanEV mellett döntött.

A belső egyébként már egy teljesen modern autó hatását kelti, de azért itt is megmaradtak a "retroság" kézjegyei. Az egyik legszembetűnőbb a hatalmas kijelzők a műszerfalon és az ajtók belsején. A kijelzők maguk ugyan teljesen modernek, és utazási információkkal valamint kameraképekkel látnak el bennünket, ezek mégis fa berakáson pihennek.

honda8

Persze ez sem lehet egy modern Honda a Honda Automated Network Assistant nélkül. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy személyi asszisztenst. Például zenelejátszás közben nézi a reakcióinkat, és amint megtanulta mit szeretünk, mit nem, már képes lesz javaslatokat adni nekünk, hogy mit hallgassunk az út alatt.

Egy konkrétum azonban mégis kiderült az autóval kapcsolatban, amit maga a Honda elnöke és vezérigazgatója mondott. "Ez nem egy távoli jövő víziója; 2019-ben megkezdjük az autó gyártását itt Európában!" - mondta.

Forrás: http://hondanews.eu/

Rovat további cikkei

Máris kilopták az útból a napelemet

Kínában is elindult a napelemes utak építése, azonban a következő...

2018.01.10. - 16:00 tovább »

Globálisan 3 millió elektromos autót adtak el

Ugyan attól még elég távol állunk globálisan, hogy a több milliónyi...

2017.12.30. - 20:19 tovább »

Európa első ultra gyors elektromos autó töltője

Európában eddig nem tudott akkora ütemben terjedni az elektromos autó, mint...

2017.12.30. - 18:57 tovább »

Friss cikkek

16 km-es olajfoltott hagyott maga után a vasárnap elsüllyedt tanker

A japán hatóságok és a kínai média hétfői jelentései alapján...

2018.01.19. - 09:56 tovább »

Egy szupermarket, ami plasztikmentes opciót kínál minden sajátmárkás...

Sajnos azt, hogy vajon még időben elkezdtünk-e eleget tenni a...

2018.01.19. - 06:00 tovább »

A klímaváltozás nem várt hatásai is megmutatkoznak 2018-ra

Mondhatni, senki nem számított arra, hogy a klímaváltozás ilyen dolgot...

2018.01.18. - 23:01 tovább »