Öko-drive

400 új töltőállomás lesz Európában

2017.11.04. - 21:12  |  Nincs hozzászólás

Szerencsére Európa szerte is egyre népszerűbbek az elektromos autók, és ez a következő évtizedekben, ahogy hamarosan egyre több ország tiltja be a benzines és dízeles autók árusítását, ez a népszerűség csak nőni fog.

Az egyre növekvő igények kiszolgálásához elengedhetetlen az infrastruktúra kiépítése, vagyis egyre több töltőállomásra lesz szükségünk, mindenhol az utakon. Négy autógyártó most összefogott, hogy egész Európában gyors töltőállomásokat telepítsenek. A Daimler, a BMW, a Ford, és a Volkswagen (amibe bele tartozik az Audi és a Porsche is) azon dolgozik, hogy minél több helyen legyen töltőállomás, így már idén el is kezdik a munkát, és 20 állomást hoznak létre. 2020-ra az IONITY névre keresztelt projekt keretén belül már nagyjából 400 elektromos autó töltő lesz elérhető, hogy az ilyen járművekkel közlekedőknek se legyen probléma a hosszú utazás.

Tavaly az USA kormánya kötelezte el magát amellett, hogy egy teljes hálózatot fognak kiépíteni ezekből az állomásokból, hogy kiszolgálják az országszerte érezhető növekvő igényeket. Most valami hasonlót szeretnének csinálni Európában az autógyártók. A müncheni IONITY azzal kezdi a munkát, hogy még év vége előtt 20 nagy teljesítményű töltőállomást helyez el Németország, Norvégia és Ausztria legfőbb útjai mentén. Ezeket segíteni fogja az ÖMV, a Cirlce K, és a Tank & Rast.

ev2

Az állomások 120 kilométeren belül lesznek egymástól, és mindegyik töltési kapacitása 350 kW lesz, hogy lecsökkentsék a töltési időt. Ugyan egyelőre még egyetlen EV sem képes egy ilyen erős töltőt teljesen kihasználni, de a tény, hogy a gyártók mégis így készítik el az állomásokat, azt bizonyítja hogy abszolút gondolnak a jövőre is. Emellett a töltő a legtöbb márkájú és modellű autót képes lesz tölteni, válogatás nélkül.

2018-ban további 100-zal tervezik bővíteni hálózatot, hogy 2020-ra elérjék a 400-at. "Az első Európát átszelő elektromos töltő hálózat elengedhetetlen, annak érdekében hogy megteremtsük a piacot az ilyen járműveknek. Az IONITY teljesíti közös célunkat, hogy az autósoknak gyors töltést és digitális fizetést biztosítson [...]" - mondta a vállalkozás vezetője, Michael Hajesch. A négy autógyártó egyenlő részben osztozik a projekten, és örömmel várják a többi gyártót is, hogy csatlakozzanak.

Forrás: http://media.daimler.com/

Rovat további cikkei

Bemutatkozik a Big Buddy Bike

Az kis, elektromos járművek elképesztően népszerűek tudnak lenni, hát...

2018.02.16. - 11:00 tovább »

Önvezető reptéri buszokat tesztelnek Stockholmban

Az Ericsson telekommunikációs vállalat összeállt a helyi svéd...

2018.01.29. - 09:00 tovább »

Könnyű, és csendes elektromos off-raod motort mutattak be

Manapság már rengeteg elektromos motorkerékpárból válogathatunk...

2018.01.28. - 19:30 tovább »

Friss cikkek

Hollandia vízre telepítene egy hatalmas napelem farmot

Nyugat-Európában egyre több megújuló energia projektről lehet híreket...

2018.02.21. - 06:00 tovább »

2050-re szokatlannul hűvössé válhat a Nap

A San Diegóban a Kaliforniai Egyetem kutatói 20 éven át tartó megfigyelés...

2018.02.20. - 12:00 tovább »

Elon Musk következő terve, hogy az űrből sugározná az olcsó internetet

Alig pár hete Elon Musk legutóbbi nagy projektje - a Falcon Heavy pályára...

2018.02.20. - 10:33 tovább »