Öko-drive

Globálisan 3 millió elektromos autót adtak el

2017.12.30. - 20:19  |  Nincs hozzászólás

Ugyan attól még elég távol állunk globálisan, hogy a több milliónyi elektromos- és birid autóval jelentősen csökkentsük a légszennyezést, de határozottan erre tartunk és éppen most léptünk át egy hatalmas mérföldkövet.

A mérföldkő pedig nem más, mint hogy jelenleg 3 milliónál is több elektromos és hibrid autó jár az utakon, és ebben nincsenek benne az elektromos motorkerékpárok és buszok. A 3 millió egy csodálatos szám, azt hallani, hogy “több, mint 3 millió” pedig még jobb. A The Guardian pedig azt állítja, hogy jelenleg ennyi van most forgalomban. Ha figyelembe vesszük, hogy hol tartottunk tíz éve, fontos hogy kiemeljük ezeket a mérföldköveket.

Történhet bármi, ennél csak egyre több elektromos autót fogunk látni az utakon, és főleg a robbanásszerű technológiai fejlődésnek és a folyamatos újításoknak köszönhető, illetve közvetlenül ebből kifolyólag az árak folyamatos zuhanásának. Az sem egy elhanyagolható dolog, hogy mára szinte az összes nagyobb autógyártó kínálatában megjelenik valamilyen formában az elektromos vagy a hibrid autó.

Chevy-Bolt-Review-3

A The Guardian szerint az elektromos autók eladása már eléri az évi 1 milliót. Az elképesztő növekedést az állami támogatások, és adókedvezmények okozzák, továbbá az is, hogy a gyártók egyre szélesebb spektrumot fednek le az autókkal.

Az adatokat az EV Volumes, egy elektromos autókkal foglalkozó tanácsadó cég biztosította. Elmondásuk szerint jövőre jelentősen meg fognak ugrani az eladások. “2018 végére globálisan elérhetjük az 5 milliós eladást.” - írták egy jelentésben. Ebben továbbra is fontos szerepet kapnak az állami támogatások, amik eddig is segítették a technológiai újítások terjedését. Kína is meghosszabbította a 2017 végén lejáró adókedvezményt 2020-ig, hogy továbbra is magasan tartsák az eladásokat.

Forrás: https://cleantechnica.com/

Rovat további cikkei

Hivatalos fotókon a bemutatás előtt álló Audi e-tron utastere

Egy keveset még várnunk kell rá, ám az Audi hamarosan bemutatja e-Tron...

2018.07.05. - 08:09 tovább »

Formula E közútra: 1200 lóerős Audi RS 3 a Schaefflertől

Négy elektromos motor hajtja a Schaeffler 4ePerformance koncepciót, ami a...

2018.05.31. - 17:34 tovább »

Napelemes motorkocsit mutattak be Királyréten

A Királyréti Kisvasúti Pikniken bemutatták szombaton a Vili 2. elnevezésű...

2018.05.07. - 07:32 tovább »

Friss cikkek

Egyre nagyobb zajban élünk, mégsem védekezünk ellene

Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban...

2018.08.02. - 08:53 tovább »

A Roborace versenyautója mutatta meg, az önvezető technológia igenis...

Úgy tűnik, vannak olyan gyártók, amelyek korlátozások között ugyan, de...

2018.07.17. - 08:41 tovább »

Ismét lehet pályázni az Ozone Zöld-díjra

Kilencedik alkalommal lehet pályázni az OzoneTV Zöld-díjára, amely a...

2018.07.13. - 10:19 tovább »