Érdekességek

Sötétbe borultak az olasz városok, tiltakoznak a magas energiárak miatt

A legismertebb olaszországi műemlékek és helyszínek borultak sötétségbe a polgármesterek kezdeményezésére, akik a közvilágítás lekapcsolásával kívánták felhívni a figyelmet az energiaárak emelkedése teremtette vészhelyzetre – számolt be a La Repubblica napilap.

Veszélyeztetetté nyilvánították a koalát

Veszélyeztetetté nyilvánította a koalát az ausztrál kormány, miután a kis erszényesek száma visszaesett az erdőirtás és a katasztrofális bozóttüzek miatt.

Az EU jóváhagyta a házi tücsök élelmiszerként való felhasználását

Az Európai Bizottság engedélyezte a házi tücskök (Acheta domesticus) új élelmiszerként, vagy élelmiszer-összetevőként történő forgalmazását az Európai Unióban – közölte az uniós bizottság.

Beszélgetéssorozat indul a klímaválságról a kortárs irodalom bevonásával

Beszélgetéssorozat indul a klímaválságról a kortárs irodalom bevonásával a Stúdió K Színházban február 16-án.

Milyen karórát vegyek?

Manapság egy karóra már sokkal több, mint egy sima használati tárgy vagy egy kiegészítő.

A tengerparti régiók már csak 15 százaléka érintetlen

A világ tengerparti ökoszisztémáinak már csak 15,5 százaléka maradt érintetlen egy új kutatás szerint.

Ön használ fecskepelenkát?

Műfészkek kihelyezésével, fecskebarát falfelújítással vagy fecskepelenkák felszerelésével is lehet készülni a tavasszal induló fecskevédelmi időszakra, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) bemutató kisfilmekkel is segíti a madárbarátokat – tájékoztatta az MME az MTI-t hétfőn.

Varjakat alkalmaz egy svéd cég a csikkek felszedegetésére

Varjakat alkalmaz egy cég az eldobott cigarettacsikkek felszedegetésére egy svéd város közterein – számolt be róla a The Guardian online kiadása.

Pontosabb képet kaphatunk a globális felmelegedésről

A globális felmelegedés hatásainak vizsgálatában nem csak a hőmérséklet, hanem a páratartalom megállapítása is fontos szerepet játszik – hangsúlyozta egy új tanulmány.

Étlapok rövid üzenetei hatására többen választanak növényi alapú ételt

Az éttermek étlapjaira írt egyszerű, rövid üzenetek hatására kétszer olyan gyakran választanak a vendégek hús helyett növényi alapú fogást egy új kutatás szerint.