alumínium

100%-ig újrahasznosított bringák

A mai világban szerencsére egyre „felkapottabb” zöldnek lenni. Ennek egyik gyakori lépése, hogy közlekedési szokásainkat megváltoztatva kerékpározni kezdünk. Ha azonban ezt is még környezettudatosabban szeretnénk megtenni, ma már választhatunk 100%-ig újrahasznosított alumínium bringákat.

A Greenpeace a MAL Zrt. illegális szennyvízelvezetőjéről

Bécs/Budapest – A Greenpeace már novemberben felhívta figyelmet, hogy a MAL Zrt tározójából folyamatosan erősen szennyező, híg vörösiszapos anyagot pumpálnak a természetes vizekbe.

A jegyespár, aki célba ért

A Tonic már januárban beszámolt arról, hogy milyen szellemes ötlettel állt elő Andrea Parrish és Peter Geyer az esküvőjük finanszírozását illetően: 400 000 újrahasznosított dobozból fizették a lagzit.

A világ legnagyobb alumínium-újrahasznosító üzeme

A németországi Nachterstedtben elkezdődtek a világ legnagyobb alumínium-újrafeldolgozó üzemének építési munkálatai.

Amerika felfedezi az aluminiumdobozokat!

Az Amerikai Egyesült Államokban tavaly a használt alumínium dobozok több mint felét – 61 milliárd darabot – újrahasznosították.

Autómodellek sörös dobozból

Egyesek gyűjtik, mások egyszerűen kidobják, míg a környezettudatos fogyasztók újrahasznosítják az alumínium dobozokat. Akadnak azonban érdekes kivételek is, melyek az italos dobozok figyelemreméltó újragondolásából születnek.

Az Alcoa egyik leányvállalata csökkentette ökológiai lábnyomát

Környezetvédelmi sikerekre néha ott bukkanhatunk, ahol a legkevésbé számítunk rá. Ráadásul, ha egy bányáról van szó, igazán nem gondolnánk, hogy tud környezetkímélően működni.

Bútorok fémdobozból

Példaértékű együttműködésnek lehetünk tanúi azokat a bútorokat vizsgálva, melyek teljes egészében az utcákról összegyűjtött, eldobott alumínium dobozokból készültek.

Dezodorteszt – bőrbarát izzadásgátlás

Ha nem a legjobb dezodort választjuk, egyik legérzékenyebb bőrfelületünk akár naponta többször is találkozhat káros anyagokkal. Szerencsére egyre több dezodor mentes a legveszélyesebb összetevőktől. A Tudatos Vásárló magazin tizenhat illatszert vizsgált meg az összetevők alapján.

Fesztiválstand alumíniumdobozokból

Tavaly a Bonnaroo Music Festival látogatói személyesen is megcsodálhatták a kb. 40 000 alumíniumdobozból fabrikált standot. A kis építmény azt hivatott demonstrálni, hogy mennyi mindent készíthetünk a körülöttünk heverő dolgokból, sőt ha nagyon akarnánk, szinte nem is lenne szükség új alapanyagokra.