atom

„A takarékos szemlélet áthatja a mindennapjaimat is” – interjú Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkárral.

Az Energia 2.0 rendezvény megnyitóján készítettünk egy rövid interjút Bencsik Jánossal. A nagy sajtóérdeklődés és a kezdődő Balkán Fanatik koncert ellenére jutott idő pár fontos kérdésre.

138 civil szervezet energetikai javaslatai Csernobil évfordulójára

Huszonöt évvel a csernobili katasztrófa, nyolc évvel a súlyos paksi
üzemzavar és a hét hete bekövetkezett súlyos fukusimai baleset után a világ sok országában újraértelmezik az energetika kérdéseit.

A Greenpeace a parlamenti zöld bizottságnál Paksról

A Greenpeace Magyarország csütörtökön részt vett a Parlament Fenntartható Fejlődés Bizottságának ülésén, ahol Rohonyi Péter kampányfelelős ismertette a Greenpeace eddigi álláspontját a japán atomkatasztrófával kapcsolatban.

A Greenpeace fukusimai sugárzásmérő csapatai további kitelepítéseket követelnek

A súlyosan megsérült fukusimai atomerőművet övező kitelepítési zónán kívüli területen két specialista
sugárzásmérő csapat által végzett alapos mérések nyomán a nemzetközi szervezet további lépéseket sürget.

A Greenpeace közleménye a Fukusima Daiicsi atomerőmű balesetének INES 7-es fokozatúvá minősítéséről

A Greenpeace késeinek ítélte a japán kormány döntését a Fukusima Daiicsi atomkatasztrófájának INES 7-es fokozatúra emeléséről.

A Greenpeace reakciója a fukusimai atomerőmű radioaktív kibocsátásaira

Jan Beranek, a Greenpeace International Nukleáris Kampányának vezetője a következőket mondta a fukusimai erőművel kapcsolatos beszámolókra reagálva:

A japán kormány drasztikusan megemelte a gyerekekre vonatkozó sugárterhelési határértéket

A Greenpeace felszólítja a japán kormányt, hogy tegyen le a Fukusima megyében élő gyerekek sugárzásterhelésére vonatkozó egészségügyi határérték drasztikus megemeléséről.

Atomot nekik?

Világossá vált: az emberiség jelenlegi jólléti szintjének fenntartásához a nukleáris energia nem megkerülhető – hangzott el az Amtomenergia Európában: az elfogadástól a támogatásig című nemzetközi energiapolitikai konferencián.

Bebizonyosodott: a magyar lakosság nagy többsége ellenzi az atomenergiát

Tegnap került nyilvánosságra az Ipsos által készített nemzetközi felmérés, amely azt mutatja, világszerte erősen visszaesett az atomenergia támogatottsága.

Európa gondolkodóba esett az atomerőművek jövőjéről

Franciaország nem követheti Németország példáját az atomerőművek bezárásában – adta tudtul a francia kormányzat több prominense. Fillon miniszterelnök szerint országa az atomerőműveinek köszönheti, hogy jelentős mértékben független az energiaellátás terén és hogy 40 százalékkal olcsóbb az áram Franciaországban, mint Németországban.