beltér

Szingapúr repülőterén lesz a legnagyobb beltéri vízesés

A repülővel történő utazás sokszor maga lehet a rémálom, pláne ha még félünk is a repüléstől. Szingapúr azonban rájött, hogy a repülőtér a legelső dolog amit az oda érkezők látnak, így az új repülőtér építésénél teljesen elengedték a fantáziájukat.

Egy ház, ami elmossa a határokat beltér és kültér között

Egy merőben nem hétköznapi ház épült meg Katowicében, Lengyelországban. A KWK Promes által tervezett Living House Garden-ben az egyik szoba úgy van kialakítva, hogy a kert befut a lakótérbe, ezzel elmosva a határokat kint és bent között.

Dzsungel-iroda Amszterdamban

Amszterdam egyik elhagyatott raktárépületében nemrég egy hatalmas dzsungel-iroda kapott helyet. A Space Encounters felújította a poszt-indusztriális épületet a Joolz nevű babakocsi gyártó számára, és telepakolták trópusi növényekkel, hogy egy egzotikus és megnyugtató atmoszférát létesítsenek a dolgozók számára.

Egy mini-Louvre otthonunkban

A Louvre múzeum üvegpiramisa minden párizsi turistának beleég az emlékezetébe. Az ultramodern szerkezet 673 üveglapból áll, amit esténként alulról világítanak meg, így egy rendkívül egyedi “lámpás” hatását kelti. Az olasz bioKamino cég pedig tervezett egy mini-Louvre piramis-kályhát, amit a nappalinkba helyezhetünk hideg téli napokon.

Pink fény a növényeknek

A beltéri mezőgazdaságok növényei nagy mennyiségű fényt igényelnek, az ehhez szükséges energia azonban hosszú távon magas költséggel és számos káros környezeti hatással jár. Erre nyújthat megoldást az új eljárás, mely során pink fényt használnak a növényekhez.