csomagoló

Újrahasznosítható díszpapír

Becslések szerint évente több száz tonnányi karácsonyi csomagolópapírt használnak fel a magyar vásárlók a szeretet ünnepén. A csomagolóanyagok között esztétikai okokból nagyon alacsony az újrahasznosított papír aránya. A Praktiker egy újrahasznosított csomagolóanyag-tervező pályázattal kívánja felhívni a figyelmet a lehetséges megoldásokra.

A praktikus fogkrémtubus

Sokszor a formán múlik, hogy egy dolog mennyire környezetbarát. A klasszikus fogkrémtubusok nem túl praktikusak: mindig marad egy kis fogkrém bennük, ráadásul általában papírdobozban árulják őket, ami egyrészt szemét, másrészt nagy helyet foglal. Ezekre a problémákra a megoldás a SavePaste, az „okos” fogkrémtubus.

Villanykörte papírból

A zöld áramlat sodrásában a hagyományos, környezetre káros használati tárgyakat gyakran „újrafeltalálják”. Az ilyen törekvések mögött az a látens feltételezés áll, hogy eddigi életformánk fenntartható, csak egy kicsit újra kell gondolni: a fölöslegest lefejteni, a megváltoztathatót megváltoztatni a jó ügy érdekében. És hogy lássuk, ez mennyire lehetséges, itt egy újabb példa: a papírból készült villanykörte.

A brit Unilever elérte a zéró-hulladék státuszt

Az élelmiszereket, kozmetikumokat és tisztítószereket forgalmazó és gyártó vállalat, az Unilever elérte „zéró-hulladék” státuszt Nagy-Britanniában – jelentette be a cég.

Tejipari melléktermékből fenntartható csomagolóanyag készíthető

A savófehérjét, a sajtgyártás során keletkező egyik mellékterméket eddig leginkább proteinszeletek és -shakek összetevőjeként használják fel, de barcelonai tudósok felfedezték, hogy fenntartható műanyag csomagoló is készíthető belőle.