energia

Valóban jobban teljesítenek a napelemek ha hűtjük őket?

A kutatók folyamatosan dolgoznak azon, hogy még jobbá tegyék a napelemeket. A fejlesztés egyik fontos iránya a hűtés tökéletesítése.

Olcsó napelemeket hozhat létre az új technológia

Bár sok ország komolyan gondolja, hogy zéró vagy közel zéró kibocsátást kell megvalósítania, és ennek érdekében komoly lépéseket is tesznek, még hosszú út áll előttünk.

Hová tegyem a megtermelt napenergiát?

Lehet megoldották az energiatárolás problémáját.

Hol a legolcsóbb az energia ára Európában?

Nyár elején Európa egyes nagyvárosaiban jelentős drágulást tapasztaltak a fogyasztók a földgáz árában és a villamos energia ára is emelkedett, ennek ellenére a lakossági fogyasztók Magyarországon továbbra is a legkedvezőbb energiaárakkal számolhatnak – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel.

Ebben a városban bevezetik a kötelező napelem használatot

Minden új építésű lakóépületre kötelezően napelemet helyeznének el Massachusettsben.

Kifejlesztették az ingyen energiát? Beltéri szoba fényét hasznosítják!

Robert Hoye, az Imperial College London munkatársa és kollégái olyan anyagokat találtak a fotovoltaikus cellák számára, melyekkel energia állítható elő a beltéri fényből-

MNB: családok tízezreinek segíthet a zöld lakáshitelprogram

A jegybank felmérése szerint a hitelintézetek több mint fele tervezi lakossági zöld lakáshitelek bevezetését – közölték.

Miért érdemes hőszigetelni, akár nyáron is?

A jó hőszigetelés rengeteg kedvező hatással jár, egyrészt látványosan csökkenti a közüzemi számlákat, másrészt kisebb megterhelést jelent a környezet számára, hiszen a kevesebb elhasznált energia kisebb szén-dioxid-kibocsátást is jelent.

Mennyi elektromos áram van a levegőben?

A természetes fehérjék közreműködésével miként fejleszthető elektromos áram a levegőben lévő páratartalomból, ezt vizsgálják a Massachusetts Műszaki Egyetem kutatói.

Jó hír annak, aki most építkezne

A 200 milliárd forintos keretösszegű hitel az új zöld monetáris politikai eszköztár-stratégia részét képezi, és idén októberben indulhat el. A csomag lakossági ügyfelek számára lesz elérhető legalább BB energetikai besorolású újépítésű lakások vásárlására vagy építésére.