focimez

Környezetbarát stadiont épít a San Francisco 49ers

Ha a Super Bowlt nem is nyerték meg, zöld stadionjukkal elsők lehetnek az NFL-ben: a San Francisco 49ers 2014-ben már egy mérföldkőnek számító stadionban játszhatja a hazai meccseit. A csapat CEO-ja elmondta: nem kirakatnak szánják a dolgot, és valóban a környezetvédelmet tarják szem előtt.

Nike GS: focicsuka ricinusmagból és újrahasznosított műanyagból

A Nike a ricinusbokor termését és újrahasznosított műanyagpalackokat is felhasznál az új focicipő gyártásában. Az eredmény: a cég eddigi legkönnyebb és legzöldebb lábbelije. A GS-t csak online lehet majd megvásárolni, és korlátozott számban készül.

Van stadion Londonban, aztán nem lesz

A francia sajtó lelkendezik a jövő évi londoni olimpia most elkészült monstre kosárlabda-csarnokáról. Így kell készülni egy nagy tömegeket, de nem nagy gyakorisággal vonzó eseményre.

Újrahasznosított alapanyagból készítenek pólókat az amerikai diákoknak

A New Boy Scout diákegyesület tagjai 100%-ban újrahasznosított alapanyagból készített pólókollekcióból választhatják ki a kedvenc darabjaikat – jelentette be a SustainU, mely környezetbarát ruházatokat kínál a diákok részére.

A Renault lekörözheti az Audit

Jövőre a francia autógyár lekörözheti német versenytársát, tervei szerint a napelemek felhasználása terén.

A vulkánok formáját idéző stadiont építettek Mexikóban

A környezetbarát épületeket igyekeznek úgy megtervezni, hogy azok ne csak a bennük alkalmazott technológiáknak köszönhetően óvják a környezetet, hanem megjelenésükkel is illeszkedjenek a természetbe. Így épülhetett Mexikóban egy, a vulkánok formáját idéző focistadion.

LED lámpákkal a hosszabb játékidőért

Nem Yorkban rengeteg gyerek él, viszont kevés a szabadon használható sportpálya. Andrew Burdick korszerű világítással oldaná meg, hogy az esti órákban is használhatóak legyenek a létesítmények, így nem kell újakat építeni.

Napenergiával a zöldebb fociért

Anglia első fotovoltatikus energiával táplált standionja nyár elejére fog elkészülni Bransleyben. A projekt egymillió fontos költségét a befektető állja.

Környezetbarát mezek az idei futballvébén

A Nike Tudatos Tervezés programja keretében 9 válogatott léphet pályára újrahasznosított anyagból készült nemzeti mezben.