hal

Az óceán növekvő szén-dioxid szintje befolyásolja a halak agyműködését

Az egyre növekvő emberi szén-dioxid kibocsátás jelentős hatással lehet a tengeri halak agyára és központi idegrendszerére, komolyan veszélyeztetve ezzel az állatok túlélési esélyeit – figyelmeztetnek kutatók.

A halak visszaúsztak a tisztább Szajnába

1972-ben csupán három halfajta élt Párizs folyójában, ez a tény mindent elárult a víz tisztaságáról. Viszont a videokamerával végzett „halnépszámlálás” szerint az eddig ipari és mezőgazdasági hulladékoktól koszos Szajnában mára már harminckét halfaj él, és úszik keresztül a francia fővároson.

Biztonságos és fenntartható halétel recept a tudatos fogyasztóknak

Amellett, hogy a tengeri halételek népszerűsége csökken, és a természet-, és az élővilágért küzdők csoportja is becsmérli a környezetkárosító halászati szokásokat, így a halimádóknak szüksége van egy alternatív, felelősségtudatos módszerekre.