kemping

Ezt a kempinget meg kell látogatni

Egyesek már nem csak a mindennapjaikban keresik a környezetbarát megoldásokat, hanem utazás közben is. Ez a Tanzániában található kemping pont egy ilyen, öko-turistáknak kitalált hely.

Fatüzelésű mobiltöltő

Egészen érdekes hibrid töltő megoldással rukkolt elő a BioLite cég. A túrázások, táborozások, vagy bármiféle egyéb szabadban töltött tevékenység kapcsán a 21. századi ember egyik legnagyobb problémája a mobiltelefon, illetve más elektromos eszközök feltöltésének kérdése.

Légmerevítős lakókocsi – Galéria

Évente rengetegen indulnak útnak egy lakókocsival az autójuk mögött, hogy azzal lássanak világot. Kétségtelen, hogy ennek megvan a maga varázsa, hiszen sosem vagyunk helyhez kötve és épp ott tölthetjük az éjszakát, ahol csak kedvünk van.

Mesterséges fényforrások nélkül korábban kelnénk

Nyolc szerencsés embernek volt alkalma részt venni abban a coloradoi kutatásban, melynek során azt vizsgálták, mennyivel változnak meg az alvási szokásaink a mesterséges fényforrások – vagy éppen azok hiányának – hatására.

Vendégházak egy szélkerék lapátjaiból

Egyes szélerőművek óriásiak – akkorák, hogy a lapátjaikban akár lakni is lehet. Éppen ezért, ha egy-egy ilyen méretű szélerőmű ideje lejár, az utána maradó alkatrészek újrahasznosítása rengeteg energiát igényel, így gazdaságosabb inkább új funkciót találni nekik. És ha már a lapát akkora, hogy akár lakni is lehetne benne, miért ne lehetne belőle vendégkunyhó?