Le Mans

A Nissan felvillanyozza Le Mans-t

A Nissan jövő pénteken leplezi le az idei 24 órás futamra tervezett versenygépét. A Nismo részleg által felkészített autón Michael Krumm, Lucas Ordonez, és Jann Mardenborough fog osztozkodni.

Bemutatkozott a Toyota Racing megújult TS030 HYBRID versenygépe

A japán gyártó nem kis ambíciókkal építette meg az autóját, mellyel nem titkolt vágyuk, hogy megnyerjék a világ egyik leghíresebb versenyét.

Elektromos nagyágyúval Goodwoodban (videó)

A Lola-Drayson B12/69EV a Goodwood Festival of Speeden mutatkozott be a nagyközönség számára, és rögtön rekordot állított fel az elektromos autók között Lord March birtokán. Könnyen lehet, hogy a gép pár éven belül Le Mans-ban is rajthoz áll.

Jövőre egy elektromos versenygéppel vág neki a Nissan Le Mansnak

A Nissan elnöke tegnap este jelentette be, hogy 2014-ben egy elektromos versenyautóval „szállják meg” a kísérleti kategóriát, és később egy teljes programot indítanak az LMP1-es osztályban. A japánok már maximális erőbedobással dolgoznak a szimulátorban, de egyelőre nem árultak el részleteket a típusról.

Látványos videó a Nissan DeltaWing útjáról

A következő videóban a Nissan DeltaWing-re szerelt fedélzeti kamera segítségével követhetjük végig, ahogy az egyedi gép eljut a technikai ellenőrzésre, mely a hétvégén megrendezésre kerülő Le Mans-i 24 órás viadalt előzte meg. Az eseményre hétfőn került sor.

Le Mans – hibrid autókat indít az Audi

Hibrid autókat indít az idei 24 órás Le Mans-i versenyen az Audi – jelentette be egy szerda esti müncheni sajtóeseményen Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke.

Megható és hősies helytállás Le Mans-ban (VIDEÓ)

A két Toyota TS030 után Le Mans másik nagy sztárja, a Nissan DeltaWing is kiesett a versenyből. A csapat japán pilótája, Satoshi Motoyama mindent megpróbált azért, hogy pályára tudja vinni a gépet.

Összefoglaló videó a Toyota Le Mans-i versenyéről: Ez még csak a kezdet!

A Toyota Motorsport GmbH már hat évvel ezelőtt tudta, hogy a hibrid technológiának a versenypályán van a helye. Idén mindkét TS030 HYBRID feladta a küzdelmet, de jövőre még erősebben tér vissza a csapat.

Történelmet írt az Audi : kettős hibrid-győzelem Le Mans-ban

Közel 240 000 néző előtt haladt át elsőként a célvonalon az Audi 1-es rajtszámú e-tronja, melyet a másik hibrid versenygép követett. A Lotterer – Fassler – Treluyer trió 378 kört tett meg az elmúlt egy napban.

Történelmi pole-t szerzett az Audi Le Mans-ban

Az Audi R18 e-tron az első hibrid hajtású versenyautó, mely pole pozícióból indulhat a Le Mans-i 24 óráson. A géppel André Lotterer autózta a legjobb időt.