Érdekességek

A Tiszta Jövő Budapest zöldtérképén

Honlapunk is megtalálható a főváros zöldtérképén. Az oldalra bárki feltöltheti a város fenntartható fejlődését szolgáló helyeket, szolgáltatókat és környezeti értékeket.

Budapesten kívül még Veszprém és Pécs rendelkezik zöldtérképpel. A kezdeményezés célja, hogy a lakókkal megismertessék a városok zöld lehetőségeit. Egy regisztrációt követően bárki könnyedén feltöltheti az általa fontosnak tartott értéket, de természetesen a nem odaillő elemeket a tagok ki is szavazhatják.
A térképre a bicikliszerviztől a termelői piacon át igen széles skálán kerülhetnek fel tartalmak. A lényeg, hogy valamilyen formában az egészséges és környezetbarát életmódot képviselje.

A kezdeményezés a kilencvenes évek közepén indult, mikor New York zöldtérképét elkészítették, természetesen még nyomtatott formában. Az elképzelés akkora sikert aratott, hogy hamarosan egy online hálózat alakult ki, ami térképeket és azok készítőit is összeköti. Mára a világ legtöbb nagyvárosa rendelkezik zöldtérképpel, ezzel is segítve az eligazodást egy zöldebb világban.