Érdekességek

A jegyespár, aki célba ért

A Tonic már januárban beszámolt arról, hogy milyen szellemes ötlettel állt elő Andrea Parrish és Peter Geyer az esküvőjük finanszírozását illetően: 400 000 újrahasznosított dobozból fizették a lagzit.

A tervük az volt, hogy összegyűjtenek és újrahasznosítanak 400 000 alumínium dobozt, melyből az fedezik az esküvőjük költségeit, ami kb. 3 500-4 000 dollárt jelent. Ekkorra már majdnem 100 000 alumínium dobozt gyűjtöttek össze, ami azt jelenti, hogy 300 000 doboz hiányzott. Magasra rakták a lécet, de ahogy mondani szokás, ha már álmodsz, álmodj nagyot.

A Yahoo Green értesülései szerint múlt hétre sikerült összegyűjteniük a 400 000 alumínium dobozt. A WeddingCans.Com internetes portálon keresztül értesítették a barátaikat a törekvésükről, és kaptak segítséget nagyobb vállalatoktól is. Az Alcoa 150 000 dobozt ajánlott fel a párnak, az United Recycling Services pedig 73 000-rel járult hozzá az esküvő finanszírozásához. A cikk szerint a lagzi költségei 3 800 dollárt tesznek majd ki, melyből 1 000 dollárt a helyszín biztosítására fordítanak. A vacsora egyszerű svédasztal lesz, a virágokat a vőlegény húgának a kertjéből szedik, a zenét pedig a meghívottak iPod-jain lévő zenékből keverik. Az esküvői ruhákat kevesebb mint 500 dollárból kell megoldania a párnak, így a rokonok varrják meg az alkalmi ruhákat.

Bár elérték a céljukat, Andrea Parrish és Peter Geyer nem hagyja abba az alumínium dobozok gyűjtését. A következő gyűjtést arra fordítják majd, hogy fedezzék nászútjuk költségeit is, és támogatják a Doctors Without Borders és a Rim Country Land intézetet. Ráadásul a pár találékonysága másokat is ösztönzött hasonló jellegű gyűjtésre, akár a saját esküvő finanszírozása céljából, akár jó célt szolgáló ügyek támogatására.

A környezetbarát pár július 31-én, szombaton mondja ki a boldogító igent.