Érdekességek

Mosható baba pelenkák

A nyugat-európai országokban egyre inkább teret hódít a mosható nadrágpelenkák használata.Kezd divattá válni a környezeti értékekre jobban ügyelő szülők körében - írja a NaturZone.

Az eldobható pelenkák kétszeresen is károsak a környezetre. Először is a gyártásnál, hiszen nagy mennyiségű, klórral fehérített papírra, plusz számos mű-anyagra és jelentős mennyiségű vízre van szükség az elkészítésükhöz. Másodszor pedig a használat után szennyeznek. A lakossági hulladék mennyiségének 5-8%-a eldobható pelenka. Ez a mennyiség még egy olyan kis országban, mint Magyarország is jelentős környezeti gondot okoz, nem is beszélve arról, hogy könnyen elkerülhető lenne.

Védd a környezetet! A mosható nadrágpelenkák használata környezetbarát megoldás. Ha azt szeretnénk, hogy a kicsink felnőtté válását ne a hulladékhegyek növekedése kísérje, akkor nem szabad eldobható pelenkát használni.

Legyen kényelmesebb a babának! Sokkal kellemesebb a babának természetes textil anyagban élni, mint papír és műanyag keverékébe csomagolva.

Maradjon egészségesebb a baba bőre! Az eldobható pelenkák az extrém vízfelszívó hatásnak köszönhetően vizet vonnak el a baba bőréből is, dehidratálja azt, ezért nagyobb az esély, hogy kiütések jelentkezzenek. A mosható textilpelenkák nedvszívó hatása természetes folyamatok eredménye, nem okoz bajt a baba bőrének.

Legyen hamarabb szobatiszta a baba! Mosható pelus használatával lerövidül a pelenkázási idő, a babák hamarabb válnak szobatisztává, mert a közvetlenül érzik és tapasztalják meg a bepisilés és bekakilás következményét.

Le a vegyszerekkel! A mosható textilpelenkák nem tartalmaznak poliakrilát zselét, ami az eldobható pelenkákban a vízfelszívást biztosítja. Ezen kívül az eldobható pelenkák dioxint is tartalmaznak, amely a legveszélyesebb mérgek egyike.

Takaríts meg vele egy kis pénzt! A mosható nadrágpelenkák használata még a mosószer, a mosáshoz szükséges víz és energia árával számolva is olcsóbb, mint eldobható társaiké. A második baba használhatja ugyanazokat a pelusokat, mint az első.