Érdekességek

Startol a legzöldebb magyar fesztivál-kezdődik a SZIN

A legzöldebb magyar fesztivál veszi kezdetét holnap, indul a Szegedi Ifjúsági Napok. Számos remek koncertet tekinthet meg a bulizni vágyó fiatalság, persze csak re-pohárral a kézben.

Már a 0. napon könnyű kifogni a jó koncerteket SZIN-en: ismét csinálja majd a hangulatot a Russkaja, zenél a Beshodrom zárja a napot a pécsi Parov Stelar. Már ma is engedik az előrelátó sátrasokat a területre, ismerkedhetnek a tereppel, a helyszínekkel, a színpadokkal. Annál is inkább, mivel a nulladik napon figyelni kell, hogy egyik helyszínről a másikra érjünk. Rendhagyó módon talán a felvezető nap lesz ugyanis a legütősebb. Az említetteken kívül röhöghetünk a Dumaszínházban, vagy „billakirályozhatunk” az örökifjú Deák Bill Gyula koncerten. Érdekesnek ígérkezik a Csík zenekar-Presser párosítás is, de a napnyitó Napra is remek zenét művel.

Közben persze figyeljünk a környezetre, vegye meg mindenki a re-pohárat egy jó hideg sörrel és vigyázzon rá. Mindig cserélik majd nekünk a derék pultosok, így óvhatjuk a Szegedi Partfürdőt és a hányatott sorsú Tiszát is. A zöldsátorba is érdemes lesz kilátogatni egy fáradt másnapon, érdekes előadások váltogatják majd egymást. Egy napra előre érdemes gondolkozni egy fesztiválon, szóval ennyit elöljáróban a SZIN-ről, a Tiszta Jövő folyamatosan jelentkezik majd beszámolókkal, interjúkkal.

Rengeteg jó koncert, családias zöld fesztivál, persze medencézni is lehet megint. Azért azzal csak óvatosan, sokaknak teljesedik be ott fesztiválszerelmük esténként.