Érdekességek

Re-poharak úsznak a sátramban

Nem kevesebb, mint 200 forintért mérnek egy re-poharat a SZIN-en. Ha már a sajtóstól is elveszik a pálinkát, muszáj élelmesnek lenni és összegyűjteni pár korsót, hiszen ugyanennyiért el is tudod adni. Már 0. napon túlélőtábor volt a fesztivál.

Összesen öt re-pohár bukkant fel a már 0. napon pöcegödörre emlékeztető sátramból, lassan be is váltom egy ezresért őket. A tegnap hajnal emlékei lehetnének az ivóeszközök, ha lennének ilyenjeim. Hajnal előtt is volt azért nap: Fradi drukkerekkel érzékenyültünk el Deák Billen, Pressert protokollból tapsoltuk meg a Csíkon, óriásit őrjöngtünk Russkaján. Aztán valami sörsátrak, Jäger- buli, Silent Disco.

Ilyen ütősen nem emlékszem, hogy kezdődött –e valaha is a SZIN, talán a legerősebb zenei felhozatal volt tegnap. Korai lenne azt mondani, hogy ez volt a legjobb nap, pedig még szóvicc áldozat együttes is fellépet, sajnos Csíkékkal párhuzamosan.  Russkaja évről-évre a legjobb koncerteket adja a SZIN-en, szerencsére hűen a hagyományokhoz: a Pepsi Színpadon.  Ennek a helyszínnek a legjobb a hangulata ugyanis: feltétel nélkül izzadhatunk és fuldokolhatunk a portól. De legalább a hangosítás rossz mindig. Hely azonban mindig van, baráti társaságoknak kiválóan alkalmas összeborult táncokra a terület.

A Silent disco az egyik legviccesebb helyszín, főleg ha az ember hajnali 2 magasságában tántorog arra. Kezébe nyomnak egy fülhallgatót, mutogatnak két gombra. Eltelik egy fél perc amíg rájössz, hogy mi a fenét akarnak tőled: tedd fel a fülest, és bólogass disco zenére. Úgy érzem: itt érdemes zárni a napokat, a leeresztett medencében egy utolsó betegreröhögés remek altató.

Szóval beindult a SZIN, csudajó koncertekkel, elmosódott Silent-discoval, valahonnan összekukázott re-poharakkal. Ma zöld sátrakkal, A Kezdet Phiaival, Colorstarral, Kiscsillaggal pörög tovább a fesztivál.