Érdekességek

5 környezetbarát kütyü karácsonyra

Egy amerikai honlap összegyűjtött pár zöld tippet, hogy az ünnepek alkalmával se mellőzzük a környezetbarát megoldásokat.

1.Napelemes díszvilágítás

Az Everbright névre hallgató berendezés a LED technológiát és a napelemes rendszert ötvözve árasztja el fénnyel a karácsonyfát.  Vízállóságának köszönhetően kitűnően teljesít kültéri világításként is – feltéve, ha érzékelőit nem árnyékos helyre tesszük. Teljes feltöltéssel akár 40 órán keresztül képes világítani. A fényérzékelőnek köszönhetően nincs felesleges pazarlás: az égők automatikusan kikapcsolnak a fényviszonyok függvényében.

2.Digitális „gyertyatartó”

Újabb LED technológián alapuló világítás, melyet az ablakban, vagy az ünnepi asztalon elhelyezve környezetbarát fénnyel járul hozzá az ünnepélyes hangulathoz. A gyertyatartót Roni Kabessa tervezte, alapanyagnak újrahasznosított alaplapokat használ. A „fényárról” kilenc dióda gondoskodik, az energiát egy 9 voltos elem biztosítja.

3.Újratölthető akkumulátorok

Minden évben rengeteg elektronikai cikkel rukkolnak elő a gyártók az ünnepekre – további „energia-éhes” eszközzel növelve a tetemes áramfogyasztást. Ezen a helyzeten segíthetnek az újratölthető áramforrásként funkcionáló akkumulátorok. A „ceruzaelem” kupakját eltávolítva USB csatlakozón keresztül tölthetjük őket újra.

4. Alaplap és CD a karácsonyfán

Gimis korodban még a Backstreet Boys váltotta ki belőled a boogiet, ma pedig röhögve dobnád a kukába régi kedvenceid lemezeit? Egy kis kreativitással a karcos, vagy rég elfeledett cd-ből is könnyedén válhat karácsonyfadísz. Némi kézügyességre van szükség a formára vágáshoz és kész is alternatív dekoráció. Célszerű, ha az alaplapot sem egészben dobod rá a fára: próbálj némi alakot szabni neki, mielőtt a fára kerül.

5.Komposztálj az ünnepek alatt

Ünnepi ebéd otthon, a rokonoknál, barátokkal: nagyon sok evés, nagyon sok maradékkal. Még otthoni kedvenceink sem tudnak megküzdeni ennyi energiaforrással.
Komposztáló segítségével tápoldat formájában hasznosíthatjuk újra a maradékot, csökkentve ezzel a karácsonykor még zsúfoltabb szemetes zsúfoltságát.

Forrás: http://mylifescoop.com/