Érdekességek

Környezettudatos hírességek

A következő színészek nem csak kítőnű alakításaikról ismertek, hanem környezettudatosság terén is az élvonalba tartoznak. A dailygreen.com összeállította a hollywoodi hírességek „zöld” toplistáját. Íme az első öt helyezett.

Brad Pitt

A Brangelina duó egyik fele eddig több mint 40 filmben szerepelt és az egyik legvonzóbb fériként tartják számon. Ez még kevés lenne a környezettudatos élethez. A színész saját alapítványán (Make It Right Foundation) keresztül 150 házat építettett a Katrina hurrikán által megtizedelt New Orleansban. Minden épületben zöld technológiát és anyagokat használtak fel. Brad Pitt 2009-ben megbeszélést tartott az amerikai elnökkel, melynek tárgya egy környezetbarát épületek létrehozását segítő projekt, amit szövetségi irányítással valósítanának meg.

Cameron Diaz

A Keresd a nőt! sztárja és Fiona királylány hangját kölcsönző Cameron Diaz azon hírességek egyike, aki elsőként szerezet be magának egy Toyota Priust. Az MTV- n Trippin címmel saját sorozattal is rendelkező Diaz környezetbarát utazásokra bátorította a nézőket. Természetesen a sorozatban szereplő minden utat széndioxid semlegesen bonyolítottak le. Al Gore-val közösen együtt tették meg az első lépéseket  a 2007-es Live Earth koncert létrehozásához.

2009-ben szerepelt a Cameron Diaz Saves the Wolrd című rövidfilmben, melyben arra ösztönözte az amerikaiakat, hogy mindél többet tudjanak meg a környezetről. A színésző társszerzője volt egy, a hétköznapi zöld praktikákat ismertető könyvnek is.

Leonardo DiCaprio

A viharsziget nyomozója szintén hibrid autóval jár és otthonában napelemekkel biztosítja a környezetbarát energiát. DiCaprio írta és rendezte a The 11th Hour című öko dokumentumfilmet, melynek narrátora is volt. Valamire való környezetbarát celebként ő sem maradt saját alapítvány nélkül: környezetbarát kezdeményezések támogatására hozta létre a Leonardo DiCaprio Foundation-t.

Szintén környezettudatossági okokból DiCaprio kerüli a magéngép használatát és hagyományos járatokkal utazik.

Rachel McAdams

A Notebook című filmmel híressé vált színésznő barátaival közösen indította el a Green is sexy weboldalt, ahol környezettudatos életmódra ösztönzik a rajongókat. Egy 2009-es interjúban bevallotta, hogy nem igazán vágyik kézzel fogható dolgokra. Sokkal szívesebben költi a pénzét finom ételekre és utazásra.

Ted Danson

A Cheers sorozat csaposa már húsz éve támogatja az óceánok szennyezése ellen küzdő Oceana nonprofit alapítványt. Danson is létrehozta saját alapítványát ugyanezzel a céllal, de 2002-ben egyesítette az Oceana-val.

A teljes listáért kattints ide.