Érdekességek

A H&M tudatos kollekciója

A svéd cég nem először készít környezettudatos kollekciót vásárlói számára. Ellentétben a tavalyi irányzattal, idén a visszafogott, világos színű darabok szerepelnek a H&M fenntartható gardróbjában.

A környezetbarát kollekció (Conscious Collection) csupán filozófiájában hasonlít elődeihez: alapanyagként szintén a Tencel® nevű organikus pamutot és újrahasznosított poliésztert alkalmaznak. A ruhák megjelenése új irányvonalat képvisel tavalyi elődeihez képest. Egyszerű homok és fehér színek, a nők esetében fodros tunika, míg a férfiak számára ingek és könnyed eleganciát felvonultató zakó biztosítja a makulátlan megjelenést a nyári kánikulában.

A kollekció a H&M 2004-ben indult kezdeményezésének a része, melynek keretein belül minél több fenntartható ruhaanyagot szeretnének felhasználni a gyártás során. Mivel a cég több mint 2200 üzlettel rendelkezik a világ 38 országában, így rengeteg emberhez eljut a környezettudatos üzenet. A kitűzött cél, hogy 2013-ra a ruhákban felhasznált organikus pamut mennyisége elérje az 50%-ot.

Az idei kollekció áprilistól kapható az üzletekben.