Érdekességek

Idén is sokszínűnek ígérkezik a felelős vállalati megoldások vására

A KÖVET Egyesület által második alkalommal meghirdetett CSR Piac pályázatra 2011-ben 47 cég jelentkezett összesen 95 esettanulmánnyal.

A héttagú szakértő zsűri hamarosan eldönti, hogy mely pályázó szervezetek jelenhetnek meg CSR intézkedéseikkel és Valóban Felelős Vállalati modelljükkel a CSR Piacon június 2-án, és közülük kik érdemelnek díjat.

A KÖVET Egyesület által, a Millenáris Nagycsarnokban megrendezett interaktív CSR Piac kiállítás keretében a pályázó szervezetek a vállalati felelősségvállalás területein megvalósított megoldásaikat és Valóban Felelős vállalatvezetési modelljeiket mutatják be. Az idei CSR Piac Magyarország EU-elnöksége hivatalos kísérőrendezvényeként, dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes fővédnökségével kerül megrendezésre.

Kiállítási lehetőséghez az innovatív, példamutató CSR intézkedéseket és felelős vállalatvezetést pályázati formában beküldő szervezetek juthatnak. A KÖVET Egyesület felhívására 47 vállalattól összesen 95 esettanulmány érkezett, melyek a CSR legkülönbözőbb területein megvalósult tevékenységeket mutatják be. A Valóban Felelős Vállalat címért 9 cég verseng.

Idén a legnépszerűbb pályázati témakör a civil-vállalati együttműködés volt, melyet szorosan követnek a környezetvédelem terén megvalósított jó gyakorlatok. A harmadik helyen fej-fej mellett állnak az „érintettek bevonása”, a „felelős marketing és kommunikáció” és a „vállalati önkéntesség” témában beadott pályázatok. A szervezők megelégedésére még a nehezen megfogható kategóriákban, a „felelős beszállítói lánc” és a „termékfejlesztés és innováció” kategóriában is számos pályázat érkezett.

A szakértőkből álló zsűri a napokban dönti el, hogy mely szervezetek, milyen CSR intézkedésekkel jelenhetnek meg a kiállításon, és kik lesznek a díjazottak. Az idei CSR Piac díjátadó gáláján, 2011. június 2-án összesen hét díjat adnak át a CSR területén legjobban teljesítő vállalatok számára, melyek közül hatot a zsűri ítél oda a legjobbaknak. Emellett a rendezvény napján a látogatók szavazatai alapján legjobbnak bizonyuló megoldás kapja a Közönségdíjat.

A rendezvény szakmai tartalmát a vállalati jó példák megismerésének lehetőségén túl két délelőtti és két délutáni műhelybeszélgetés gazdagítja, melynek témái lesznek: a CSR helyzete Európában és Magyarországon, a vállalati önkéntesség és az Enterprise 2020 kezdeményezés, a jövő vállalkozása. Az idei Piacon azok a civil szervezetek is bemutatkozási lehetőséghez jutnak, melyek a vállalatokkal közösen valósítanak meg programokat, illetve a vállalati önkéntesség terén segítséget nyújtanak a cégeknek.

A június 2-i rendezvényre a szervezők valódi piaci hangulatot ígérnek. A Millenáris Nagycsarnokot a kiállítók színes, interaktív standjai mellett bio- és alternatív gazdálkodásból származó zöldségekből-gyümölcsökből, lekvár- és mézárusok, tej- és hústermelők termékeiből kóstolhatnak és vásárolhatnak majd a látogatók.

A rendezvényről további információ a www.csrpiac.hu honlapon érhető el, látogatóként szintén itt lehet regisztrálni a kiállításra. A CSR Piacot a felsőoktatásban tanuló nappali tagozatos hallgatók regisztráció ellenében ingyen látogathatják.

Mi a CSR Piac?

A CSR Piac (CSR MarketPlace) a vállalatok társadalmi felelősségvállalásáról a CSR Europe által 2005-ben útjára indított kezdeményezés, mely informális környezetben biztosít lehetőséget a vállalatok felelős vállalatirányítás terén elért eredményeik, jó gyakorlataik megosztására. A piactér különféle témakörök köré szerveződő standokból épül fel, melyekben a vállalatok a CSR területén megoldani kívánt problémáikat és az azokra bevezetett innovatív megoldásaikat mutatják be az érdeklődőknek. A rendezvény – jellegéből adódóan – kiváló lehetőséget nyújt a személyes tapasztalatcserére, ötletszerzésre, új lehetőségek, megoldások megismerésére a társadalmi felelősségvállalás területén.