Érdekességek

Poszeidón a fejét fogja

Vajon milyen kép fogadja az Isteneket, ha napjainkban a Földre látogatnak? A mellékelt rajz segítségével betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen körülmények közé cseppene a tenger királya.

A hétköznapi emberek sorsa sem mindig könnyű, de úgy látszik, hogy az Istenek is találkoznak leküzdhetetlen problémákkal. Másként fogalmazva: nincs az az Isten, aki képes lenne megküzdeni az emberiség okozta természeti károkkal.

Vessünk egy pillantást az alábbi képre! Olyan, a közegbe nem illő tárgyak segítenek beazonosítani a mű keletkezésének idejét, mint az úszó szemeteszsák, fogkefe, öngyújtó és a szigonyra felszúrt üdítős doboz. Igen, minden kétséget kizáróan az utóbbi évek/évtizedek körülményei köszönnek vissza az alkotáson.

Elvont, kreatív és találó – csak néhány jelző, melyek segítségével egy szóval jellemezhetjük a képet.

Mi lehet a kép mondanivalója? Már ha egyáltalán van neki… Talán rajtunk már az istenek sem segíthetnek? Vagy nem is akarnak?

Lehet, hogy nem kellene ennyire apokaliptikus hangvételben értelmezni a rajzot. Ahány befogadó, annyi értelmezés lehetséges. Mindenki számára mást és mást mondhat ugyanaz az alkotás.

A lényeg: ha létezik is Poszeidón és látja milyen mértékben szennyezettek a vizeink, akkor biztos, hogy a szigony mellett a fejét is fogja.