Érdekességek

Olajos hordóból konyhaszekrény

Az újrahasznosítható tárgyak sora végtelen és csak a kreativitás szabhat határt annak, hogy mibe leheljünk új életet. A környezetvédők szemében vörös posztót jelentő kőolaj tárolására szolgáló hordókra is vár egy szebb világ.

A hamburgi Lockengeloet nevű csapat a legkülönfélébb tárgyakat értelmezi újra: könyvből falra szerelhető kulcstartó, mosógép dobjából készített lámpa és bakelitlemezből falióra. Néhány, a St. Pauli városrészben tevékenykedő, kreatív újrahasznosítással foglalkozó társaság munkáiból.

A hamburgi kikötőben kiszolgált hordók sem kerülhetik el a sorsukat. Egy erre a célra szolgáló konzervnyitóval, azaz flexel felnyitják őket, majd gitárhúrokkal rögzítik az ajtót. A megfelelő zárásról két mágnes gondoskodik, melyek remek hangzást is biztosítanak. A művelet végén behelyezik a polcokat és gumiszigeteléssel látják el a nyílás szélét. Az esztétikumot a látványos színvilág is garantálja.

Sajnos nem csak a hordók konyhabútorként történő újrahasznosítása válthat ki megdöbbenést. A közel 90 centiméter magas és 21 kilogrammos bútorok ára 350 euró, ami a német gazdasági viszonyok között sem számít olcsónak.