Érdekességek

Újabb variációk olajos hordóra

Úgy néz ki, hogy bizonyos alapanyagoknak – hasonlóan a divatszakmához – az újrahasznosításban is megvan a maga szezonja. Az olasz Vibrazioni kínálatában található bútordarabok igazi ínyencségek.

Pár nappal korábban bemutattuk a hamburgi Lockengeloet nevű csapatot, akik a város kikötőjéből gyűjtik össze és alakítják át konyhaszekrényekké az elhasznált hordókat.

A Vibrazioni is a fekete arany tárolására szolgáló fémhulladékból készít berendezési tárgyakat azzal a különbséggel, hogy több ipari szektorból is begyűjti a leselejtezett darabokat. Ennek köszönhetően minden egyes szék, asztal és lámpa egyedi alkotásnak minősül.

Mivel az Alberto Dassasso által tervezett bútorokat nem fényezik újra, ellentétben a már említett német kreációkkal, az így készült berendezési tárgyak magukon hordozzák az előző életükben szerzett nyomokat; az óceánokon eltöltött idő és a szállítás során keletkezett sérülések mind jelen vannak és díszítik őket.

A kertben és a posztmodern beltérben egyaránt mutatós bútorok mindenhol ugyanazokat a célokat szolgálják: tartósság, vizuális hatás, valamint ihletet adnak egy dialógus kezdeményezéséhez arról, hogy minél hamarabb megújuló energiákkal helyettesítsük az olajat.