Érdekességek

Termékteszt: Baba-popsi krémek

A babatermékek piaca igen széles, nincs ez másképp a baba-popsi krémekkel sem. A Tudatos Vásárlók Egyesülete 12 terméket tesztelt a krémek összetevői alapján.

Problémák popótájon

Úgy tűnik, a gyártók a babákat sem kímélik: sok termékben vannak kritikus kőolajszármazékok és illatanyagok.
Az újszülött és a kisgyermek bőre igen érzékeny a külvilág ingereire. A bőr ilyenkor még nagyon vékony, sérülékeny, fogékonyabb a fertőzésekre. Fokozottan igaz ez a baba-popsira, hiszen az első egy-két évben a kicsi popsija szinte állandóan nedves közegben van, sokszor folyamatos irritációnak kitéve. Nem mindegy tehát, hogy szemünk fénye milyen védelmet kap, milyen krémekkel, kenőcsökkel védjük meg a kipirosodástól, gyulladástól, esetleg a kiszáradástól, rosszabb esetben a kisebesedéstől.

Eredmények

A teszt során a vizsgált 12-ből mindössze három termék teljesített maximális pontszámmal, vagyis nem kapott pontlevonást. Ezek: Sanoll mandulás popsi krém, Weleda Calendula popsi krém, Motherlove védőkrém babáknak. Mögöttük csak 0,5 ponttal maradt le a Babydream Sensitive popsi krém, a honlapon való hiányos tájékoztatás miatt, de az összetevők miatt nem veszített pontot. Az utolsó helyen a GABI, Nivea és a Johnsons’s popsi-védő krémek állnak.
A legtöbb kritikus összetevő (kőolajszármazék, esetlegesen allergizáló anyag, hozzáadott illatanyag) a Nivea Baby Nyugtató popsi ápolóban, a Johnson’s baby védőkrémben valamint a Sudocrem termékében található.

A baba-popsi krémekről szóló teljes cikk és a teszt végeredménye a http://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-babapopsi-kremek oldalon található.