Érdekességek

Virágcserép és biciklis kiegészítők használt gumiból

Mindegy, hogy milyen széles és mekkora átmérőjű: a lényeg, hogy a veszélyes hulladéknak számító gumiabroncsból is készülhetnek látványos és praktikus használati tárgyak. Íme egy ausztrál és egy magyar példa.

A Dél-Tasmániában élő Catherine Pakisztánból vitte haza a használt gumiból készített virágcserepek ötletét. A kertészettel foglalkozó Catherine egy teljes üzletágat épített fel az újrahasznosítással előállított környezetbarát kellékekből. A rendkívül tartós és a szélsőséges időjárási viszonyoknak is ellenálló, kézzel készített virágcserepek és kaspók az UBeauty kollekció részét képezik.

A különlegességre vágyó kertészek a pehelykönnyű és fagyálló cserepeket elhelyezhetik a kertben vagy akár előszobában is. Ráadásul attól sem kell félniük, hogy a magasról leeső cserepek apró darabokra fognak törni…

Térjünk vissza Magyarországra és nézzük, hogy a felvarrom.hu csapata miként lehel új életet a használt kerékpár abroncsokba és egyéb bringás alkatrészekbe!

„A Felvarrom csapatát konkrétan a szembeszél hordta össze valamikor 2008 közepe táján” – olvasható a bicikliszerelőből, futárból és graffitisból álló kreatív team honlapján.

A tagok sokszínűsége és bringás tapasztalata garantálja, hogy a biciklisek számára készített ruhadarabok és kiegészítők ne csak környezettudatosak, hanem praktikusak és jól használhatóak is legyenek. A használt abroncsból készített övek és karkötők, valamint a színes láncszemekből álló kulcstartók első pillantásra elárulják, hogy viselőjük a biciklis szubkultúra környezettudatos tagja.

A rendelkezésre álló alapanyagok széles választékának, illetve az egyedi megrendelések sokszínűségének is köszönhető, hogy kevés egyforma ruhadarab születik a Felvarrom műhelyében.