Érdekességek

Az Élet hívó szava – európai filmpremier a Brit Nagykövetségen

Tegnap este egy állófogadás keretein belül mutatták be a Call of life – Az Élet hívó szava című díjnyertes dokumentumfilmet a budapesti Brit Nagykövetségen. Az eseményt Greg Dorey nagykövet úr és dr.Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár nyitotta meg.

Az egész estés dokumentumfilmet a Biológiai Sokféleség Világnapja alkalmából mutatták be a nagykövetségen. Igaz, hogy május 22-e az említett alkalom pontos dátuma, de amint azt Greg Dorey elmondta, megérte a várakozás.

Az angol nagykövet – aki köztudottan elkötelezett a környezetvédelem iránt-, örömét fejezte ki, hogy egy ilyen színvonalas alkotás születhetett, amely a tömeges fajkipusztulást tárja elénk, valamint annak hat fő okára, a kulturális mítoszokra és az azt hajtó értékrendszerre kívánja felhívni a figyelmet.

Mind elmondta, a követség és a Vidékfejlesztési Minisztérium évek óta együttműködik a zöld szervezetekkel, így az estén jelen volt a filmet feliratozó Greenpeace, a Diverziti és a WWF is.

Nem elég, hogy május 3-án az EU közzétette a biológiai sokféleség megóvását célzó, a 2020-ig tartó időszakra vonatkozó uniós tervet. A fő kérdés, hogy ezt miként integráljuk az egyes szakpolitikákba, és hogyan vesszük át a mindennapi döntéseinkbe – tette hozzá az angol nagykövet.

„A természetnek nincs szüksége ránk. Nekünk van szükségünk a természetre”- folytatta Illés Zoltán. Minden egyes embernek cselekednie kell, és mindenkinek meg van a maga szerepe a társadalom rétegeiben – hangsúlyozta az államtitkár.

YouTube előnézeti kép