Érdekességek

A Béke angyala – szobor lefoglalt lőfegyverekből

Mihez kezdjünk a bandatagoktól és terroristáktól elkobzott fegyverekkel? Amerikában megtalálták a módját, hogy a gyilkos eszközök békés célokra hívják fel a figyelmet.

Az újrahasznosítás akár nemes célokat is szolgálhat. A New York-i és New Jersey-i rendőrség 900 fegyvert gyűjtött össze abból a célból, hogy allegorikus formában nyerjenek új értelmet.

A gengszterek kezében életeket kioltó eszközöket beolvasztják, és a Béke angyala néven egy szárnyas alakban fognak fémtestet ölteni. Az elkészült művet a New York-i főkapitányság Manhattanben található épülete előtt kerül majd felállításra.

A másfél méter magas szobor alapanyagául szolgáló fegyverek beolvasztását a New Jersey központú Sims Metal Management cég fogja végezni, a formát pedig az Art of Peace Charitable Trust nevű társulat alakítja ki.

A tervezők célja, hogy a szobor gondolatébresztő erejénél fogva  kiemelje az újrahasznosításban rejlő lehetőségeket és demonstrálja, hogy miként képes az újrahasznosítás békés célok szolgálatába állítani a bűnös előéletű fegyvereket.