Érdekességek

Csak sisakot viselő kerekezők tekertek a városokban

A tiszta közlekedés, s főleg a kerékpározás népszerűsítésére szervezett különleges világakció, a Meztelen Biciklizés Napja - amit immáron a nyolcadik alkalommal rendeztek meg a hét végén - több ezernyi résztvevőt vonzott, bár a hírek alapján Magyarországon kívül.

A világ mintegy 80 városában, de elsősorban az Egyesült Államokban vettek részt sokan az akcióban, viszonylag legtöbben Portland városában ültek ruha nélkül a kerékpárjukra, hogy felhívják a figyelmet a tiszta környezetre és erősítsék a zöld életmód iránti tudatosságot – számol be róla a Reuters hírügynökség.

Az amerikai városban a rendőrség közleményt adott ki a meztelen kerékpározás támogatására és mindössze arra hívta fel a ruhátlan kerekezők figyelmét, hogy ne feledkezzenek meg a kötelező fejvédő sisak viseléséről.

Madison városában történt az egyetlen rendőri beavatkozás, a mintegy 70 pucér biciklistából egyet kapcsolt le a rendőrség a társadalmat sértő viselkedése miatt. A város ugyan nem szabályozza, de elismeri a nudisták jogait, és az esetben intézkedik a ruhátlanokkal szemben, ha a város valamely polgára kifogásolja, hogy polgártársa nyilvános helyen viseli „a születéskor rajta lévő” öltözetét.