Érdekességek

Eseménydús péntek este a Hegyalja Fesztiválon

Többek között egyre nagyobb tömeg és a már hagyománynak számító eső fogadta tegnap a Hegyalja Fesztiválra érkezőket.

Nincs is annál alkalomhoz illőbb, mint amikor a szomszéd sátorból átszűrődő, az egymásra találás végső fázisát jellemző meghitt hangokra ébredünk fel egy fesztiválon. Így indult a szombat reggel.

A péntek este is bővelkedett az eseményekben. Lassan kijelenthetjük, hogy nincs Hegyalja Fesztivál eső nélkül. Az alig egyórás fürdő remek légkört teremtett a bulizáshoz: a több napos kánikula után felüdülés az időjárásban bekövetkezett változás.

Sajnos a technikával már kibabrált a csapadék: a remekül játszó Neo koncertjét többször is félbeszakította egy-egy áramkimaradás. A csapat azonban nem adta fel, és dacolva a körülményekkel, újra és újra felépítették a hangulatot. Ebben nagy segítség volt a lelkes közönség.

Kétség sem férhet hozzá, hogy minden fesztivál a közösségépítés és a pár napos ismertségek paradicsoma. Egy rossz mozdulat miatt sör nélkül maradt fesztiválozó üres re-poharát a társaság többi tagja töltötte újra úgy, hogy saját ellátmányukból áldoztak fel a nemes célért.

A soha el nem múló Guano Apestől csak az utolsó számot sikerült elcsípni, de a Lords of the Boards meghallgatásával legalább az örökzöld slágerről nem maradtunk le.

Zöld szemmel járkálva jó látni, hogy a lelkiismeretes fesztiválozóknak köszönhetően a szemét legnagyobb része egyből a kukában landol. A tiszta környezet fenntartásában persze hatalmas szerep jut az állandóan mozgásban lévő személyzetnek is.

A fesztivál utolsó napján sem fogunk unatkozni: érdekes előadások és beszélgetések napközben, míg zenei téren mások mellett a Copy Con, a 30Y, Ladytron és John B garantálja az emlékezetes búcsút.