Érdekességek

Sörrel zölden – véget ért az idei Hegyalja

Míg ma reggel az utolsó söreiket kortyolgatták a maratoni képességű fesztiválozók, addig a kempingekben egyre gyakrabban előbukkanó zöld felületekből egyértelműen látszott: ideje indulni.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a négynapos fesztivál legkitartóbb résztvevői a dub-step rajongók voltak: a Malátabárban még ma reggel is dübörgött a zene, annak ellenére, hogy a fesztivál felszereléseit már korábban bontani kezdték. A műfaj – talán kicsit túlságosan is – előtérben volt a fesztivál ideje alatt: az elektronikus zene más, a teljes agyi összeomlást kevésbé előidéző irányzatai is szerephez juthattak volna – hallottuk több, a zúzást már túlzónak tartó fesztiválozótól.

A Zöld Fesztivál minősítéshez híven idén is a környezettudatosság jegyében zajlott a fesztivál. Az elmosható, visszaváltható poharaknak és söröskorsóknak köszönhetően a Hegy’en idén is jelentősen kevesebb hulladék keletkezett, mint a RE:pohár bevezetése előtt.

Amikor nem a party, akkor a kreatív újrahasznosítás volt soron a Borsodi Malátabárban. Az Alkotópont iparművészeinek segítségével a fesztiválozók a négy nap alatt közel ezer ajándéktárgyat készítettek sörös dobozból. Fülbevalók, nyakláncok, táskák, övek, hajtűk, virágok formájában keltek új életre a kiürült bádogok, amik így nem a szemét mennyiségét gyarapították.

Idén a műsorfüzet előállítása is kevesebb környezeti terhelést okozott, mert a szervezők kevesebb műsorfüzetet készítettek, mint tavaly. A hiányzó műsorfüzeteket, idén a Hegyalja 2011 mobilalkalmazás pótolta: az alkalmazás virtuális műsorfüzetként működött a fesztiválozók okostelefonjain.