Érdekességek

Hogyan szabadulj meg az egerektől természetes módon?

Sok embert betegít meg, ráadásul több ezer madarat és más állatot is megöl az egérméreg. Tudd meg, hogyan szabadulhatsz meg a kis rágcsálóktól természetes módon!

Az Enviromental Protection Agency nem rég tiltólistára vette a legmérgezőbb egérmérgeket. Hogy miért? Mert évente több ezerszer fordul elő, hogy a helytelenül tárolt mérgek a háziállatokat és a vadon élő állatokat is megölik. Másrészt több kutatás eredménye alátámasztotta már, hogy a mérgek maradványai még évekig megmaradnak a lakásban és környékén.

A hagyományos egérmérgeken túl az EPA közbenjárása folytán az ún. „második generációs antikoaguláns” szerek is tiltólistára kerültek, ezek ugyanis belső vérzést okoznak, így ölik meg az állatokat. (Az új szabványok az otthoni használatra vonatkoznak, tehát a hivatásos rágcsálóirtók még mindig alkalmazhatják őket.) Egész konkrétan a brodifacoumot, a bromadiolone-t, a difethialone-t és a difenacoumot tiltották be. Ennek ellenére még mindig kaphatni olyan termékeket, amelyek tartalmazzák ezeket az anyagokat. Az itt felsorolt termékeket ezért érdemes kerülni:

  • Reckitt Benckiser Inc. (a D-Con, Fleeject és Mimas márkájú rágcsálóirtók),
  • Spectrum Group (Hot Shot márkájú rágcsálóirtó),
  • Liphatech Inc. (Generation, Maki, Rozol márkájú rágcsálóirtók).

Ezek a cégek elutasították az EPA tiltólistájának figyelembevételét, ezért a szervezet most azon van, hogy törvénybe foglaltassa a szóban forgó szerek tiltását, ez pedig évekbe telhet. A három cég termékein túl az American Bird Conservancy nem ajánlja a Woodstreem Inc. Victor márkájú rágcsálóirtójának a használatát sem.

Szóval hogyan is lehet természetes módon megszabadulni a rágcsálóktól? Itt van az EPA és a Beyond Pesticides néhány jó tanácsa:

  • Tömd be a kicsi lyukakat a házon, amiken keresztül az egerek bejuthatnak. (Így ráadásul energiát is spórolhatsz.)
  • Távolíts el minden élelmet, amely vonzhatja az egerek. Ilyen például a szemét, az állateledel, a fák lehullott gyümölcse. És tárold az élelmiszert elzárva!
  • A macskák az egerek természetes ellenségei. Csak ne nagyon engedd őket a kertbe, mert az énekesmadarakat is könnyen megölik. És ha van macskád, soha ne használj egérmérget, mert azt a macskád is megeheti!
  • Használj érzékeny egércsapdákat – a gyors halál érdekében. Rakd őket a lyukak közelébe, illetve a fal mentén végig, a csalétekkel a fal felé fordítva. Használj kesztyűt, mert ha érzik a szagodat, akkor nem fognak a csapda közelébe menni.
  • A ragasztós csapda nem öli meg gyorsan az egereket, de azért hatékony. Legalább öt napig ugyanott tartsd a ragacs-csapdát, így az egerek hozzászokhatnak.
  • A hangkibocsátó riasztók nem biztos, hogy működnek, de olyan magas frekvenciájú hangokat bocsátanak ki magukból, amik zavarják az egereket, de az emberek nem hallják.
  • A méregdobozos megoldást a végső esetben használd. Olyan helyre rakd a dobozt, ahol a gyerekek és a háziállatok nem férnek hozzá!

Forrás: http://www.thedailygreen.com