Érdekességek

Menő, de félelmetes ékszer Barbie-ból

Margaux Lange designer is, sok gyermekhez hasonlóan, hajlamot érez a Barbie babák szétszedésére, de ő nem éri be ennyivel. Fogja a fejeket, lábakat, karokat, törzseket és néhány kiegészítőt, és nagyon egyedi – bár hátborzongató – ékszert készít belőlük.

A kollekció neve Plastic Body Series. A fülbevalókat, nyakláncokat, karkötőket, brossokat, medálokat és bokaláncokat régi Barbie babákból, kiváló minőségű ezüstből és gyantából állítja össze Lange. Azt mondja, hogy a saját, valamint a popkultúra Barbie-val kapcsolatos érzéseit szerette volna megvizsgálni és ünnepelni ezekkel a csecsebecsékkel.

Az elmúlt néhány hónapban Barbie-k sokszor szóba jött a fenntarthatóságról folytatott párbeszéd során. Környezetbarát házba költözött, Ken pedig dobta, mert szerinte túl sok erdőt irtanak ki miatta (bár ezt igazából a Mattel játékgyár számlájára kell írnunk).

Akárhogy is érzünk Barbie iránt, az ékszerek már csak azért is értékelendőek, mert az újrahasznosítás egy formáját valósítják meg: egy régi, kidobásra szánt dologból valami új és érdekes jön létre.

A furcsa ékszereket megrendelheted az Etsy Shop-ban (http://www.etsy.com/shop/margauxlange) a neten.

Forrás: http://www.treehugger.com