Érdekességek

Jóhangú széthajtogatható kartondoboz

Egy újrahasznosított papírból készülő egyszerű kartondobozocskáról van szó, ami mp3-as lejátszókhoz csatlakoztató hangsugárzó és egyúttal URH műsorok hallgatására szolgáló rádiókészülék is. Hangja állítólag az igényesebb füleknek is elfogadható.

Megalkotója, Christopher McNicholl ír designer szeme előtt elsősorban az lebegett, hogy kiküszöbölje a műanyag hangdobozokkal kapcsolatos egy nagy dilemmát: hova tegyük, ha már nem kell. Az ő rádióját egyszerűen miszlikre lehet vagdosni egy éles késsel vagy összehajtogatni és így behelyezni a háztartási szelektív hulladékgyűjtőkbe. Emellett alkotója tekintettel volt az anyagtakarékosságra is, hiszen ezt a rádió-erősítő készüléket felesleges csomagolni, doboza maga a csomagolóanyag.

Az inventorspot.com online szakportál szerint remélhető, hogy az elektronikai ipar óriásai, például a Sony vagy a Philips is elgondolkodik anyagalkalmazási koncepcióján, s legkevesebb könnyebb, egyszerűbb, részeiben több újrahasznosított és könnyen újrahasznosítható anyagokat nagyobb mennyiségben alkalmazó termékekkel rukkol majd ki a jövőben.